MURAT CEM ORHAN, ŞEYH BEDRETTİN DESTANI İLE BİRİNCİ

  • 0
  • 1.134
MURAT CEM ORHAN, ŞEYH BEDRETTİN DESTANI İLE BİRİNCİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İKSEV, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nın dokuzuncusu Yarışma Konseri ile sona erdi. Ahmed Adnan Saygun sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserde İzmirli Besteci Murat Cem Orhan Şeyh Bedrettin Destanı ile birinciliği kazandı.

Yarışma Konserinin ikinci yarısında ilk iki beste yarışmasının birincisi, günümüzün seçici kurul üyesi Hasan Uçarsu’nun 30’ncu Uluslararası İzmir Festivali için besteleyerek İzmir’e armağan ettiği 15 dakikalık eseri “İzmir, Güzel İzmir”in dünya prömiyeri de yapıldı. “İzmir, Güzel İzmir” izleyenler tarafından çok beğenildi.

“Konser Şarkıları” dalında düzenlenen dokuzuncu yarışmanın Gürer Aykal başkanlığında Turgay Erdener, Mehmet Ergüven,  Rengim Gökmen, Mesut İktu,  Hasan Uçarsu, Serdar Yalçın ve Yarışma Genel Sekreteri Serdar Ongurlar’dan oluşan Seçici Kurulu’un değerlendirmeleri sonucunda yarışmaya katılan 30 eserden finale kalan 12 eser, AASSM’de yapılan konserde Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solistler; Ayşe Şenoğul (soprano), Başak Karataş, H. Zeliha Kökçek (mezzosoprano), Mehmet Alp Özkazanç (tenor) ve Doğukan Kuran (bariton) tarafından seslendirdi.

Derecelendirme sanatseverlere dağıtılan keypadler yardımıyla elektronik ortamda gerçekleşti ve orkestra üyelerinin ve Ssçici kurul üyelerinin oylarının da toplanmasıyla birinciliği Murat Cem Orhan’ın, sözleri Nazım Hikmet’e ait olan, Bariton Doğukan Kuran’ın seslendirdiği Şeyh Bedrettin Destanı adlı eseri kazandı. İkinciliği İsmail Sezen’in, sözleri Şefik Kahramankaptan’a ait olan, soprano Ayşe Şenoğul’un seslendirdiği “Yeraltı Kraliçesinin Şarkısı” adlı eseri aldı. Üçüncülük ödülü Utar Artun’un, sözleri Nazan Nihal Artun’a ait olan, soprano Ayşe Şenoğul’un seslendirdiği
“Hiçlik” adlı bestesinin oldu.

Yarışmada birinci mansiyon İvan Celac’ın, sözleri Işık Kurt’a ait olan, soprano Ayşe Şenoğul ile mezzosopranolar Başak Karataş ve H. Zeliha Kökçek’in seslendirdiği “Şarkı Söylerken Yaşarım” adlı bestesinin, ikinci mansiyonu, söz ve müziği Berkant Gençkal’a ait olan mezzosoprano Başak Karataş’ın seslendirdiği “Te Pö (Gece) adlı bestesinin, üçüncü mansiyon ise Oğuz Usman’ın sözleri Yunus Emre’ye ait olan mezzo soprano Başak Karataş’ın seslendirdiği “Yakarış” adlı şarkısına verildi.   

Kazanan bestecilere ödülleri Eczacıbaşı Ailesi adına Faruk Eczacıbaşı, Seçici Kurul Başkanı Gürer Aykal ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper tarafından verildi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv