Mustafa Ata TAD’da

  • 0
  • 2.958
Yazı Boyutu:

Çağdaş Türk figüratif resim sanatında kendine özgü üslubuyla tanınan ressam Mustafa Ata, Türk Amerikan Derneği Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.
Ünlü sanatçının sergide yer alan, göğün ve yerin bulunmadığı sonsuz boşlukta, yüzeyle karşıtlık-birliktelik oluşturacak hareket ve ritmin renk oyunlarını yansıtan 18 eseri sergi açılış kokteyline katılan sanatçıların beğenisini kazandı. Ata’yı, kendisi gibi sanatçı olan eşi Gönül Karakan Ata’da yalnız bırakmadı.
1971 ile 1991 yılları arasında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin sanat merkezlerinde araştırmalarda bulunan, Ankara, İstanbul , İzmir Devlet Resim ve Heykel müzelerinde, yurt içi ve yurtdışı özel ve resmi koleksiyonlarda çok sayıda yapıtı bulunan sanatçının Sentetik Plastik Malzemeler, Biçimlendirme Yöntemleri, Sanatta Kullanımı adlı bir de kitabı bulunuyor.
İnsanın görünür davranışlarının gerisindeki duygusal dünyasının gizemine, resimleriyle ışık tutmaya çalışan sanatçının eserleri 4 Mayıs Cuma gününe kadar İzmir Türk-Amerikan Derneği’nde gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv