Mustafa Pilevneli Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, usta sanatçı Mustafa Pilevneli’nin eserlerini Kasım ayı boyunca sanatseverlerle buluşturuyor.

  • 0
  • 572
Mustafa Pilevneli Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Yaşar Sanat Galerisi, usta sanatçı Mustafa Pilevneli’nin eserlerini Kasım ayı boyunca sanatseverlerle buluşturuyor. Tuvalin yanı sıra cam, mozaik, vitray, ahşap gibi çok sayıda malzeme ve özgün baskı yağlıboya, gravür, akrilik, sulu boya gibi farklı teknikleri eserlerinde kullanan, doğayı ve doğanın güzelliklerini eserlerine yansıtan Mustafa Pilevneli’nin resim sergisi 8 Kasım 2018 Perşembe günü saat 18.00’da Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açılıyor.
 
Çevresini iyi gören, iyi analiz eden ve gördüklerini resimlerine yansıtan, ay ışığı, gökyüzü, balık, bulutlar gibi doğanın sayısız güzelliğini resimlerinde buluşturan sanatçı Mustafa Pilevneli 28 eserini İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacak. Sergi 1 Aralık 2018 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 
Usta sanatçı Mustafa Pilevneli, 9 Kasım 2018 Cuma günü saat 14.30’da sanat dolu bir söyleşi ile Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.
 
Mustafa Pilevneli kimdir?
1940 yılında İstanbul’da doğdu.  1960’da,  adı daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değişen Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Dekoratif Resim Bölümü’nden mezun oldu ve aynı okulda 50 yıl görev yaptı.
Mimaride gerçekleştirdiği cam, mozaik, vitray, seramik, ahşap ve beton sanat eserlerinin dışında gravür, suluboya ve resim tekniklerinin çeşitlemeleriyle sayısız sergiler açtı, ödüller aldı.
Prof. Mustafa Pilevneli elli yılı aşkın sanat hayatında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve ardından Işık ve Doğuş Üniversitelerinde birikimini ve sanat heyecanını genç öğrencilere aktaran derslerini sürdürmeye devam etmiştir. Sanat çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam etmektedir.

Ödüllerinden bazıları:
Stuttgart Şehri Sanatçıları Teşvik Yarışması Ödülü 1963
İskenderiye Bienali (Mısır) Gravür Ödülü 1971
Cumhuriyetin 50. Yılı Kültür Bakanlığı Resim ödülü 1973
Arkeoloji Müzeleri Sanat Ödülü 1975
19.DYO Resim Yarışması Başarı Ödülü 1985

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv