‘Mutfak’ta iş birliği Dubai’ye uzanacak

Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarına işe alım sürecinde öncelik verecek.

  • 0
  • 395
‘Mutfak’ta iş birliği Dubai’ye uzanacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza markalarıyla bu yıl Dubai’ye açılmaya hazırlanan Bilsev Group, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mezunlarına işe alım sürecinde öncelik verecek. Dünya ve Türk mutfağını çok iyi bilen, son trendleri yakından takip eden, çift yabancı dile sahip İEÜ mezunları, Dubai’ye giderek uluslararası alanda deneyim kazanma ve kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Mutfakta görev alacak İEÜ'lü gençler, ülkemize özgü birçok lezzetin yurt dışındaki tanıtımına da katkı sağlayacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, öğrencilerin staj ve çalışma imkanlarını geliştirmek amacıyla geçtiğimiz kasım ayında Bilsev Group ile protokol imzaladı. Bu kapsamda; İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Bilsev Group markası olan Ferdi Baba, Baba Pizza, Fabrice ve Padre adlı restoran zincirlerinde staj yapmaya başladı. Mezun olmadan önce iş hayatını tanıma fırsatı bulan gençler, kendilerine doğru bir kariyer hedefi belirleme noktasında da deneyim kazandı. İEÜ ve Bilsev Group, başlattığı bu örnek iş birliğini daha da geliştirerek gençlere Dubai’de çalışma fırsatı sunan yeni bir sürece imza attı.

CV'LERİNİ TESLİM ETTİLER
İEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, mezunlara her zaman en iyi imkanları sağlamak için çalıştıklarını söyleyerek, "Bölüm olarak mezunlarımıza her daim güveniyor, onların en iyi yerlerde olmalarını istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda da birçok seçkin kurum ve markayla güç birliği sağlıyoruz. Bilsev Group ile gerçekleştirdiğimiz birliktelik de bunun güzel, somut bir örneği oldu. Mezunlarımız; Dubai'ye açılma, burada yeteneklerini gösterme fırsatı bulacak. Bunu çok değerli ve önemli bir adım olarak görüyoruz. Mezunlarımız, Bilsev Group'un Dubai'de oluşturacağı yeni ekipte yer almak için CV'lerini teslim etti. Şu anda süreç devam ediyor, işe alınacak mezun sayısıyla ilgili net bir şey söylemek için erken. Ancak Dubai'de binlerce kişiye ulaşacak birbirinden özel lezzetlerin hazırlanacağı mutfakta, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarının da görev alacağını söyleyebilirim" diye konuştu.

HEYECANLI BİR YOLA ÇIKTIK
Bilsev Group Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilsev ise yatırımlar hakkında bilgi vererek, “Geçtiğimiz yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile başlattığımız keyifli iş birliği sayesinde, bölümden mezun olan ve son sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizle bir araya geldik. Bilsev Group'un yurt içinde ve yurt dışında süregelen çalışmalarını öğrencilerimizle paylaştık. 2023 yılında güçlü markalarımız Ferdi Baba, Fabrice Restaurant ve Baba Pizza ile Dubai’de çok heyecanlı bir yola çıktık. Üç markamız Dubai’nin en hareketli noktalarında, çok farklı konseptlerle yer alacak. En önemlisi, Türk mutfağını ve dünya mutfağına yaptığımız özgün dokunuşları tüm dünyaya tanıtacağız” dedi.

ÜRÜNLER KENDİ ÜRETİMİMİZ
Bilsev, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük farkımız ise kendi üretimimiz olan ürünlerle uluslararası arenaya adım atmamız olacak. Kendi zeytinyağımız, zeytinimiz, peynirimiz ile mutfağımızı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu noktada kuracağımız ekip, mutlaka genç, iyi eğitim almış, dünyayı tanıyan geniş vizyonlu gençlerden oluşacak. Genç yeteneklerle çıtayı günden güne yükselteceğiz. Bu iş birliğinin, hem öğrencilerimiz hem de şirketimiz için verimli bir yolculuk olacağına inanıyoruz. İş birliğimiz sayesinde, geleceğin başarılı şefleri ve gastronomi uzmanlarına destek vererek ülkemizin gastronomi sektörüne katkı sağlayacağız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv