“MUTLU TURİST, MUTLU ESNAF” PROJESİNDE EĞİTİM BAŞLADI

  • 0
  • 752
“MUTLU TURİST, MUTLU ESNAF” PROJESİNDE EĞİTİM BAŞLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası’nın işbirliğiyle hayata geçirilen “Bergama Seni Çağırıyor (2)” 17 Nisan’da ilk seferini yapıyor.
Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleştirilen ve olumlu geri dönüşler elde edilen projede bu yıl, hem gelen ziyaretçilerin hem de esnafın memnuniyetini yükseltmek amacıyla bir ön proje daha hazırlandı.

“Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” sloganıyla yolan çıkan Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası, turizm işletmelerine “Hizmet Kalitesi Arttırma Eğitimi” verilmesi için Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu ile protokol imzaladı.

Toplam 20 saat sürecek modül eğitim programı Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde başladı. Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Emre Ataberk’in verdiği ilk derse 26 işletmeci katıldı.

Eğitimin ilk günü olması sebebiyle Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ne gelen Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, “Mesleğini seven, mesleğini daha iyi koşullarda icra etmek isteyen ve bunun için de bu eğitime gelerek zaman harcayan sizlerin projemize göstermiş olduğu ilgi bizim için çok önemli oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ndeki ilk ders “Genel Turizm Bilgisi” idi. Dersler UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın turizm potansiyeli, turizm işletmelerinde pazarlama, etik, hijyen, beden dili, hizmet kalitesi ve turist – işletmeci ilişkisi konularında devam edecek.

Eğitimin sonunda işletmecilere katılım belgesi ve “Turist Dostu İşletme” etiketi verilecek. Etiketler ile gelen ziyaretçilerde hizmetten memnun kalınacağı bilinci oluşması sağlanacak.

“Mutlu Turist, Mutlu Esnaf” Projesi’ne ilgi beklenenden yoğun oldu. Eğitim programına 88 kişi başvurdu. Zamanlamadan dolayı öncelik Lokantacılar Odası, Kahveciler Odası ve Şoförler Odası’na bağlı üyelere verildi. 27 Mart’ta sona erecek olan eğitimin, ilk gruba katılamayan diğer işletmeciler için yinelenmesi planlanıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv