Mutlu, üretken, başarılı çocuklar

  • 0
  • 923
Yazı Boyutu:

Akademisyen psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, anne babalara seslenerek, “Çocuklarınızı insan yerine koyunuz!..” dedi. Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi'nin ilköğretim ve lise eğitimi veren markası Yönder Okulları İzmir'deki ilk şubesinin geniş ve kapsamlı tanıtım toplantısında konuşan Dökmen, amaçlarının ‘mutlu, üreten, başarılı çocuklar yetiştirmek’ olduğunu söyledi.

Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi'nin ilköğretim ve lise eğitimi veren markası Yönder Okulları İzmir'deki ilk şubesinin geniş ve kapsamlı tanıtım toplantısı Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Toplantıda bir konuşma yapan Akademisyen psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, anne babalara seslenerek, “Çocuklarınızı insan yerine koyunuz!..” dedi. Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi'nin ilköğretim ve lise eğitimi veren markası Yönder Okulları İzmir'deki ilk şubesinin geniş ve kapsamlı tanıtım toplantısında konuşan Dökmen amaçlarının ‘mutlu, üreten, başarılı çocuklar yetiştirmek’ olduğunu söyledi.
 
Eğitimin yönderi ve önderi olmak amacıyla yola çıktıklarına işaret eden Üstün Dökmen amaçlarını, vizyonlarını ve uygulamalarını anlattı. Büyük ilgi gören toplantıda anne babalara, çocuklarının ne ‘inek’ ne de ‘yarış atı’ olmadıklarını unutmamalarını belirterek şunları söyledi:
“Eskiden yani bizlerin döneminde, çocuğu okula götürdüklerinde öğretmene ‘eti senin kemiği benim’ diyerek teslim ederlerdi. Düşünün bir hayvan kasaba geldiğinde canlıdır. Kesildikten sonra vitrindeki bir objedir. Siz ister kemikli ister kemiksiz alırsınız. Çocuğunuzun bir insan olduğunu unutmayın. Çocuğunuz ne bir inek ne de sınavdan sınava koşan bir yarış atıdır. Çocuğunuzu insan gibi yetiştirin.
Einstein sınav yapacakmış. Asistanı sorulara bakmış, ‘Efendim öğrenciler geçen yılın öğrencileri ve sorular da geçen yıl sorduklarınızdan’ diye uyarmış. Einstein da ‘evet çocuklar aynı, sorular da aynı, ama cevaplar değişti’ demiş…
Bunlar hep bildiğiniz şeyler Hiçbir zaman için korkutmayın, her konuyu çocuğunuzun merak edeceği şekilde sunun. Mutlu, üretken, başarılı çocuklar yetiştirelim. Amacımız bizden daha iyi yetişmiş çocuklar yetiştirmek istiyoruz.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Yönder Okulları’nın Kurucu Müdürü Selami Korkmaz da çocukların sınav stresi olmadan eğitileceğini vurgulayarak, “Klasik, sıkıcı ve öğrenciyi pasif kılan eğitim şeklini bir yana bırakacağız. Çocuk bir takım şeyleri ezberlemeyecek. Verileni alan değil sorgulayan çocuklar olacaklar” dedi.
Okulda uygulanacak eğitim ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Yönder Okulları Eğitim Lideri Dilek Payanda, çocukların salt sınavlarla değil alternatif ölçme araçlarıyla sürekli gözetileceğini ve belirli sürelerde eğitim düzeylerinin hedeflenen seviyelere getirileceğini söyledi. İzmir Eğitim Koordinatörü Arzu Eralp de Işıkkent’te kurulan okulun fiziki koşulları konusunda ayrıntılı bilgi verdi.
 
YÖNDER OKULLARI
Bornova Işıkkent'te açacak. 2013- 2014 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan Yönder Okulları'nın Türkiye'deki ikinci şubesi olacak okulda modern bir bina, teknolojik donanımlı derslikler, fen, İngilizce, matematik ve teknoloji laboratuarları, müzik ve sanat atölyeleri, spor alanları, bilim merkezleri, uzay gözlem evi, buz pateni de bulunacak. Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra İspanyolca eğitimi de verecek Yönder Okulları, toplam 7 bin 200 metrekare kapalı ve 2 bin 100 metrekare açık alana sahip okul binasında öğrencilere kaliteli ve keyifli öğrenme ortamları sunmayı amaçlıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv