Mutluluğun formülü paylaşmak!

  • 0
  • 727
Mutluluğun formülü paylaşmak!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çevresine yaydığı pozitif enerji ve insanların yaşamlarını pozitif yönde geliştirmeye yönelik yaptığı çalışmaları ile Türkiye’de ve dünyada popüler bir isim olan Metin Hara, İzmir Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldiği söyleşide, mutluluğun formülünü arayanlara paylaşımcı olmanın önemini anlattı.

Bilimsel ve uygulamalı yöntemlerle insanlara sevginin ve düşünce gücünün iyileştirici etkisini gösteren Metin Hara, kimilerine göre çok iyi bir yazar, kimilerine göre bir fizyoterapist, şifacı ve oyuncu, kendisinin tanımlamasına göre ise sadece sıradan biri. Dünyanın dört bir yanında aldığı eğitimler sonrasında, enerji tekniği ve modern tıp bilgisini sentezleyen bir tedavi ekolünü uygulamaya geçiren Metin Hara, İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde öğrencilerle buluşarak, mesleki deneyimlerini ve hayata dair görüşlerini paylaştı. ‘Aşkın İstilası-Yol' isimli kitabıyla 100 bini aşan satış rakamlarına ulaşan ve hayatında mutluluğu arayan insanların öncelikle paylaşımcı bireyler olması gerektiğini vurgulayan Hara, “Paylaşmak dışındaki hiçbir şey, sizi kalıcı olarak mutlu etmeyecek” dedi.

Olumsuzluklara alışmayın
Babasının geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında onu iyileştiren fizyoterapistlerden etkilenerek, İstanbul Üniversitesi Çapa Kampüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünde eğitim alan sonrasında ise oyunculuk ve kitap yazarlığı gibi pek çok alanda çalışmalar yapan Metin Hara, verdiği seminer ve eğitimlerle de insanların hayatına dokunmaya devam ediyor. İnsanların etraflarında gelişen olumsuz olaylara karşı tepkisiz kalmaması, en önemlisi de bu durumlara alışmaması gerektiğini belirten Hara, “Kadına şiddete, kadının toplumda ikinci plana atılmasına, çocuk istismarına alışıyoruz ama alışmayın. Belki de dünyadaki en tehlikeli şey alışmak. Kendinizi aşın ve hayatınız için bir şeyler yapın” diye konuştu.

Yaptığı işi seven insanların çalışma hayatlarında daha verimli ve mutlu olduklarını dile getiren Metin Hara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslekte sizden daha fazla zaman geçiren insanları dinleyin. Onlardan öğrenecek çok şeyiniz olduğunu unutmayın. Paylaşımcı olun ama her şeyden önce insan olun. Hastalar üzerinde çalıştıktan sonra mesleğinizde uzmanlaşırsınız zaten.”

Söyleşi sonrasında kendisini dinlemeye gelen İzmir Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile selfie çekerek, bu güzel anı ölümsüzleştiren Metin Hara, sosyal medya hesabından yayımladığı fotoğrafın altında, “Değerli hocalarımın teklifi ile İzmir Üniversitesine baskın düzenledik. Sürprizimizde bizi yoğun ilgisi ile yalnız bırakmayan bütün öğrencilere teşekkürler” notunu paylaştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv