Mutluluğun heykelini” yapacaklar

  • 0
  • 946
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birincisi büyük ilgi gören “Uluslararası Heykel Çalıştayı”nın ikincisini “Mutluluk” temasıyla Eylül’de düzenleyecek. Bu yılki eserlerin hammaddesi “mermer” olacak.
 
Nazım Hikmet’in Saman Sarısı şiirinde “Bana mutluluğun resmini yapabilir misin?”dizesiyle hitap ettiği Abidin Dino belki mutluluğun resmini yapamadı ama Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde buluşacak dünyanın seçkin heykeltıraşları, İzmir’de “mutluluğun heykelini” yapacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği “2. Uluslararası Heykel Çalıştayı”nda çok sayıda ünlü heykeltıraşı kentte ağırlayacak. Çalıştaya katılan sanatçılar “mutluluğun heykelini yaparak” kente hediye edecek. İzmirlilerin de izleyebileceği bir aylık çalışma sürecinde, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen ünlü heykeltraşların mermer malzeme kullanılarak hazırlayacağı eserler, kentin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Heykeltıraşlara ana yontu malzemesi olan mermer. Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Arzu eden heykeltıraşlar ise mermere ek olarak farklı bir malzeme de kullanabilecek.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin “Akdeniz” temasıyla düzenlediği ilk çalıştay, 13 Ekim – 2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. O dönem 150 heykeltraş çalıştayda yer almak için başvurmuş ve 7’si yabancı, 3’ü Türk sanatçı, Kültürpark’ta Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulan açık hava işliklerinde heykellerini yaparak İzmirlilere hediye etmişti. İlk heykel çalıştayına, Aldo Shiroma (Peru), Amancio Gonzales Andres (İspanya), Bettino Francini (İtalya), Chander Parkash (Hindistan), Hitoshi Tanaka (Japonya), Valentine Mitev (Bulgaristan), Volodymyr Khochmar (Ukrayna), Hakan Şengönül, Mert Taşkın Demir ve Levent Ayata (Türkiye) katılmıştı.
İlk çalıştay sonunda kestane ağacından yapılan eserler, Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde sergileniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv