Narlıdere 90. yılda Şehitlerinin yanında

  • 0
  • 2.534
Yazı Boyutu:

Ulusça 90. Yıldönümünü coşku içerisinde kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, Narlıdere’de şehitlikte düzenlenen tören ile başladı.
 
NARLIDERE’DE 30 AĞUSTOS COŞKUSU
30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile tüm sokakları bayrak kırmızı süslenen Narlıdere’de 30 Ağustos coşkusu yaşanıyor. Günün ilk programı olan ve Narlıdere şehitliğinde düzenlenen törene İzmir Vali yardımcısı Mustafa Harputlu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Narlıdere İstihkâm Okul Komutanı Nadir Saylam, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Dülger, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Askeri erkan, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Narlıdere şehitliğinde düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı adına bir konuşma yapan İstihkâm Üsteğmen Bekir Serhat Özgüney “ülke sathını kanlarının son damlasına kadar muhafaza ve müdafaa eden kahraman şehitlerimizi bize kazandırdıkları Cumhuriyet için manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Ayrıca ülkemizin her yerinde şanlı bayrağımızın dalgalanması için mücadele vermiş başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimiz ve Gazilerimize yaşlı, genç herkes adına bize kazandırdıkları bu büyük cumhuriyet için saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
BAŞKAN BATUR ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL SUNDU
Konuşmaların ve İzmir Vali yardımcısı Mustafa Harputlu tarafından tören Şeref defterinin imzalanmasının ardından protokol ve törene katılan vatandaşlara Narlıdere Belediyesi tarafından dağıtılan karanfiller, Şehit mezarlarına sunuldu. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam birlikte tek tek tüm Şehitlerimizin mezarlarına karanfil sundular.
 
ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur  “90. yılını coşku içerisinde kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı kazandığımız büyük bir değerdir. 90 yıl önce bugün, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşanın, 26 Ağustos 1922 tarihinde verdiği emirle başlattığı Büyük Taarruz, Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanılmasıyla sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Emperyalist güçlere karşı kazandığı zafer bize bugün yaşadığımız büyük Türkiye Cumhuriyetini Armağan etmiştir. Fakat unutulmamalıdır ki 90 yıl önce savaş meydanlarında kazandığımız değerler, halen etrafımızı saran güçlerin tehdidi altındadır. Büyük Türk ulusu böyle özel günler vasıtası ile tekrar hatırlamalıdır ki, birlik ve beraberlik ile tuğla tuğla birlikte inşa ettiğimiz Cumhuriyeti muhafaza etmek için, birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermemeli ve Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmalıyız. Ben 30 Ağustos Zafer’inin 90. Yılında bize bu ülkeyi ve Cumhuriyeti hediye eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere, bu ülke uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv