Narlıdere Atasını Andı

  • 0
  • 1.345
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 74.yıldönümü, Narlıdere'de törenler ile anıldı.
 
74 Yıllık Bitmeyen Acı ve Özlem
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yılı dolayısıyla Narlıdere Demokrasi Meydanında bir tören düzenlendi. Tören, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İstihkâm Okul Komutanı Nadir Saylam, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Saat:09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
 10 Kasım Programı
Narlıdere'de 10 Kasım Atatürk'ü anma programına Okul müdürleri, öğrenciler, kamu ve sivil toplum kuruluşlardan çok sayıda temsilci ve vatandaş katıldı. Narlıdere Demokrasi Meydanındaki törenin ardından, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Ata'yı anma programı geçildi. Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendiren okul korosunun ardından Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi öğrencileri Atatürk oratoryosunu sahneledi. Gençlerin Atatürk’ü anlattıkları oratoryo izleyenler tarafından beğenildi ve yoğun alkış aldı. Gün boyu sürecek olan 10 Kasım etkinliklerine, Atatürkçü Düşünce Derneği Narlıdere şubesi eski Narlıdere Belediye Binası yanında düzenlediği kuru fasulye, pilav dağıtarak katkıda bulundu. Atatürk’ün en sevdiği şarkıların çalındığı, en sevdiği yemekler olan kuru fasulye ve pilavın dağıtıldığı etkinlik sonrası, Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan otobüsler ile Ata’ya saygı yürüyüşüne katılmak üzere harekete geçtiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kütahyalı üç noktayla ne demek istedi?

Müzeler Haftası’nda etkinlik yağmuru

19 Mayıs’a coşkulu kutlama

Bayraklı’da 19 Mayıs coşkusu

Buca'da rengarenk bayram kutlaması

19 Mayıs’a muhteşem kutlama

Arşiv