Narlıdere'den Ata'sına Saygı Konseri

  • 0
  • 1.058
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Atatürk ölümünün 74. Yıldönümünde, Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere ADD Şubesi'nin ortaklaşa olarak organize ettiği Ata'yı anma THM konseri, Narlıdere AKM' de düzenlendi. CHP parti meclisi üyesi Faruk Demir'in konuk sanatçı olarak katıldığı konser'de Atatürk'ün en çok sevdiği şarkılar seslendirildi.
 
Atayı anma konserine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, ADD Narlıdere Şube Başkanı Mükerrem Demir, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri, Sivil toplum örgüt temsilcileri, Narlıdere Dinlenme ve Bakım Evi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Atatürk Gibi Düşünmek Zamanıdır
Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konser, Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte söylenmesi ile başladı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren ADD Narlıdere Şube Başkanı Mükerrem Demir, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü sebebi ile bir konser düzenledik. Atamızı ve bu toprakları vatan yapmak için canlarını veren şehitlerimizi, türkülerimiz ile anmak için bir araya geldik. Sanat insanların birleştirici bir gücüdür ve bu günlerde birlik olmaya çok ihtiyacımız var. Bizler bütün sorunlarımızın çözümünü Atatürk'te görmekteyiz. Norveç'te çözümü imkânsız gibi olan sorunlar ortaya çıktığında Norveçliler birbirine 'Atatürk gibi düşün' der. İşte biz o günlerdeyiz, Atatürk gibi düşünmek zamanıdır artık" dedi.
 
‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’
Geçtiğimiz yıl ilkokullar arasında, yıl boyunca Atatürk için okunan şiirler en güzelini seçmek için düzenlenen yarışmada dereceye giren okul ve öğrencilerine kutlama belgesi ve plaket'lerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'dan aldılar. Ödül töreninin ardından başlayan Şef Gerçekay Oral’ın yönettiği konser'de seslendirilen türküler ile coşkulu dakikalar yaşayan salonu dolduran THM severler, çeşitli yöresel dans gösterileri ile bezenmiş ağıtlar ile duygulandılar. Birlikte ve solo olarak seslendirilen türkülerin ardından, konuk sanatçı olarak konsere katılan Faruk Demir güzel yorumu ile coştu. Okunan her türkünün sonrasında anlattığı Atatürk'ü ve tüm dünya gözünde önemi ifade eden hikayelerini ayakta alkışlayan konser katılımcıları, konserin son türküsü olarak Aşık Mahzuni Şerif’in ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ adlı şarkısını söylediler.
 
Onu Yaşatmak İçin Yine Meydanlarda Olacağız
Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Narlıdere şubesi Türk Halk Müziği Korosu'nun 'Ata'ya saygı' konserinin sonunda bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur "Az önce Faruk Demir aziz dostum şunu ifade etti. 29 Ekimden sonra bir şeyler oldu. 29 Ekim 2012 tarihi bana göre bir milat. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Barikat ise o barikat yıkılacak, meydanlar dolacaksa dolacak, Atatürk'e olan saygımız sonuna kadar devam edecek. Bunun önüne kimse geçemeyecek. Bu kararlılığı geçtiğimiz hafta içinde yaşadık ve gördük. Biz her zaman Narlıdere ve İzmir de İnanında laiklik, inadına cumhuriyet ve inadına Mustafa Kemal Atatürk demeye devam edeceğiz. 10 Kasım'da da Atatürk'ümüzü en güzel bir şekilde ona yakışır bir şekilde, ölümü demiyorum onu yaşatmak için yine meydanlarda olacağız" dedi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur konsere Konuk sanatçı olarak katılan Faruk Demir’e çiçek sundu ve türkü dolu bu güzel gecenin yaşanmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv