Narlıdere öğretmenler ile bir arada

  • 0
  • 1.717
Yazı Boyutu:

Narlıdere de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Belediye Başkanı Abdül Batur’un, Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediği Türk halk müziği konseri ve öğretmenler onuruna verilen yemek ile başladı.
 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere'de görev yapan tüm öğretmenlerle yemekte buluştu. Batur, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda verdiği yemeğe, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Okul müdürleri Kaymakamlık çalışanları, İl genel meclis üyeleri ve öğretmenler katıldı.
 
Hizmet Şeref Madalyası
Öğretmenler günü onuruna Başkan Batur tarafından verilen yemek öncesinde öğretmenler, Narlıdere AKM Tiyatro salonunda, Halk Müziği konseri ile müzik ziyafeti çektiler. TRT İzmir sanatçılarının seslendirdiği, birbirinden güzel eserlere eşlik eden öğretmenler, ayrıca kendi meslektaşlarından oluşan halk oyunları ekibinin, zeybek ve Üsküp yörelerinden halk oyunlarını izlediler. Tören sonunda bu yıl emekli olan Müesser doğru, Sezgin Demirtaşoğlu’na Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız tarafından ‘Hizmet Şeref Madalyası’ verildi. Etkinliğe katılan tüm öğretmenlere Narlıdere Belediyesi tarafından karanfillere ile birlikte, ‘Cılavuz köy enstitüsü’ adlı kitap hediye edildi. 
 
Onun ışığında yürümeye devam edelim
Narlıdere AKM Tiyatro salonunda gerçekleştirilen program sonrası Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un öğretmenler onuruna verdiği yemeğe geçildi. Başkan Batur, yemek öncesinde yaptığı konuşmada “Karabağlarda nadide bir çiçek gibi çocuklarını yetiştirmeye çalışan, değerli öğretmenimiz Sevilay Durukan hanımefendiyi buradan bir kez daha rahmetle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek sözlerine başladı. Başkan Batur, geçtiğimiz hafta içerisinde kısa bir süre içerisinde kaybettiğimiz Hasan İçel İlköğretim okulu öğretmeni Birgül keklikoğlu’nu, öğretmenler günü dolayısıyla bir kez daha rahmetle anarak, eğitim camiasına başsağlığı dileklerini yineledi.
Narlıdere de yerel yönetim, Kaymakamlık ve eğitim kurumlarının bir arada uyum içerisinde çalışmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Batur, ülke olarak üzüntüsünü derinden hissettiğimiz Van depreminde kaybettiğimiz öğretmenleri hatırlatarak “Van depreminde kaybettiğimiz eğitim şehidi öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anmak istiyorum. Depremde hayatını kaybeden 75 öğretmenimizin anısını yaşatmak için Narlıdere ‘Aykut Barka parkı’ içinde bir heykel çalışması gerçekleştiriyoruz. Kaybettiğimiz bu değerli öğretmenlerimizin anısını bu parkta yaşatacağız.” dedi.
Başkan Batur konuşmasının sonunda toplumun şekillenmesinde öğretmenlere çok önemli görevlerin düştüğünü belirterek, sözlerine şöyle devam etti. “sevgili öğretmenler. Sizlerden tek isteğim Laiklikten, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyetten ve yine Mustafa kemal Atatürk’ten vazgeçmemeliyiz. Bunun için, onun ışığında yürümeye devam edelim diyorum” dedi.
 
Öğretmenler gününüz kutlu olsun
Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ise yaptığı konuşmada
“değerli öğretmen arkadaşlarım, bu güzel gününüzde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum, umarım tüm günleriniz böyle güzel geçsin, öğretmenler gününüz kutlu olsun” dedi.
 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yıldız, Okul müdürleri öğretmenler günü anısına salona getirilen kutlama pastasını kestikten sonra, şarkılar eşliğinde eğlenerek, hoş bir akşam geçirdiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv