Narlıdereli çocuklar ekolojik tarım yapacak

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi iş birliği ile Park Orman’da çocuklar için ‘Ekolojik Tarım Alanı’ hayata geçirildi. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda iklim ve gıda krizi ile karşı karşıya kalacağımızı söylüyor. Gıdayı israf etmemeliyiz. Yarının büyükleri olacak olan çocuklarımıza gıdanın kıymetini burada öğreteceğiz” dedi.

  • 0
  • 381
Narlıdereli çocuklar ekolojik tarım yapacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi, belediyenin işletmesi olan Park Orman’da çocuklar için ‘Ekolojik Tarım Bahçesi’ni kurdu. Narlıdere Belediyesi Narçiçekleri Anaokulu ile Mustafa Şık İlköğretim Okulu öğrencilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, İYİ Parti Narlıdere İlçe Başkanı Feza Genişoğlu, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Gıdanın israf edilmeyeceği bir döneme girildiğinin altını çizerek sözlerine başlayan  Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Uzmanlar önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde hava sıcaklıklarının 1 ile 1.5 derece arasında artacağını söylüyor. Buzullar erimeye devam edecek. İklim krizi kapıda. Gıdaya ulaşma konusunda kıtlık yaşanacak. Çocuklarımıza, gıdanın önemini öğretmek, ekip biçmeyi göstermek için bu alanı kurduk. Kont Konseyimiz’in öncülüğünde yapılan bu çalışma ile çocuklarımıza bu bilinci aşılayacağız” dedi.

‘DOĞAYI TANIYACAKLAR’
Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Toprak berekettir. Bu amaçla bugün bu güzel günde doğanın içerisinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımız, Park Orman’da doğa ile ağaçla bitkilerle canlılarla bir araya gelecek. Çocuklarımız,burada bitkileri, ağaçları, kuşları ve böcekleri görüp tanıyacak” dedi. Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek ise, “Toprak, ona bakan ve değerini bilene cömerttir. Bugün toprağın değerini bilecek çocuklarımız için kolları sıvıyoruz. Hemen her yerde çocuklar için fidan dikimi yapılıyor. Ama Narlıdereli çocuklarımız çok şanslı. Çünkü onların artık bir Ekolojik Bahçeleri var. Bizlere desteklerinin esirgemeyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ali Engin, Kaymakam Suat Dervişoğlu ve alandaki büyükler, çocuklarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.  Elleriyle diktikleri fidanlara can suyu veren miniklerin sevinci yüzlerine yansıdı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv