NASA’DAN GÜNEŞ SİSTEMİ DERSİ

  • 0
  • 890
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye'nin; Kardeş Okullarla Bilim Programı (PSSP) kapsamında, videokonferans yöntemini eğitimde kullanarak yürüttüğü, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının son NASA bağlantısı yapıldı.

Amerika'dan Kaliforniya Lindsey Ortaokulu ve Türkiye’den İzmir SEV İlköğretim Okulu, aynı anda NASA’nın Marshall Uzay Merkezi'ne bağlanarak, bilim adamı Scott Anderson'dan "Güneş Sisteminde Tatil" projeleri hakkında bilgi aldılar. Anderson'un Güneş sistemi ve gezegenler hakkında verdiği ilginç bilgiler ve örnekler her iki okul öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi. Merkür'ün Güneş'e çok yakın olması ve atmosferinin bulunmaması nedeniyle yüzey sıcaklığının çok yüksek olduğunu söyleyen Anderson, "Merkür'ün kendi ekseni etrafında dönme süresi, Güneş'in etrafındaki dönme süresinden yaklaşık olarak iki kat daha uzun. Bir başka deyişle oraya bir kaç günlüğüne tatile gitseydiniz aslında 'yıllarca' tatil yapmış olurdunuz." dedi. Videokonferans, her iki okul öğrencilerinin yaptıkları projelerini birbirleriyle ve NASA'da görevli bilim adamı Anderson'la paylaşmalarıyla sona erdi. 

İlk defa 2004 yılında uygulanmaya başlanan videokonferansla eğitim projesi Amerika ve Türkiye’den öğrencileri bir araya getirmeye devam ediyor. Kardeş okullar, NASA’nın eğitim materyallerini kullanarak gerçekleştirdikleri projeleri tamamladıktan sonra Uzay Kampı Türkiye’nin 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampları’nda buluşacaklar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeşilova Höyüğü’ne Dijital Zaman Yolculuğu

Gençlere Dijital Gelecek Vizyonu

Türkiye'nin bilim kahramanları Fuar İzmir'de yarıştı

Yapay Zekâ Okuryazarlığında Buluştular

Rangers Takımı Üç Ayrı Kategoride Derece Elde Etti

Gaziemir’den dijital dönüşüm

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg