Nazım Hikmet 117. doğum gününde Bornova’da anıldı

Nazım Hikmet 117. doğum gününde Bornova Belediyesi’nce düzenlenen organizasyonla anıldı. Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve sanatçı Sema Moritz’in güçlü yorumuyla sahne aldığı Nazım’ı Anma Gece’sinde, Cumhur Bakışkan piyano, Fazıl Hakan Gürkan ise Çello ile Bornovalılara müzik ziyafeti sundu.

  • 0
  • 552
Nazım Hikmet 117. doğum gününde Bornova’da anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Nazım Hikmet 117. doğum gününde Bornova Belediyesi’nce düzenlenen organizasyonla anıldı. Bornova Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve sanatçı Sema Moritz’in güçlü yorumuyla sahne aldığı Nazım’ı Anma Gece’sinde, Cumhur Bakışkan piyano, Fazıl Hakan Gürkan ise Çello ile Bornovalılara müzik ziyafeti sundu. Ünlü oyuncu Derya Alabora’nın da Nazım Hikmet’in şiirleri ile renk kattığı geceye Bornovalılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Türk dilinin ve dünya edebiyatının en büyük şairlerinden Nazım Hikmet, 117. Doğum gününde Bornova’da “Nazım’ı Anma Gecesi" ile anıldı. Bornova Belediyesi tarafından Bornova Kültür Merkezi içinde düzenlenen organizasyonda özgün yorumuyla Sema Moritz sahne alırken, sanatçıya piyanoda Cumhur Bakışkan Çello’da da Fazıl Hakan Gürkan eşlik etti. Oyuncu Derya Alabora’nın da güçlü yorumuyla ünlü şairin şiirlerini seslendirdiği gece Bornovalılardan yoğun ilgi gördü. Salona dolduğu için ek sandalyeler getirilirken,ayakta kalan vatandaşlar da merdiven aralarına oturdu.

Nazım Hikmet anısına gerçekleşen gecede sahne alan Sema Moritz, Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelenen şarkılarla izleyicileri hüzün ve coşku arasında büyülü bir yolculuğa çıkardı. Hikmet'in "Herkes Gibisin", "Ceviz Ağacı"," Tahir ile Zühre", "Hiroşimalı Küçük Kız" " ve "Varna Türküleri" isimli şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendiren sanatçıya izleyiciler de eşlik etti. Şarkı aralarında da ünlü Tiyatro Sanatçısı Derya Alabora’nın güçlü sesiye yorumladığı Nazım Hikmet şiirleri büyük beğeni topladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv