Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden!

  • 0
  • 945
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Ata’yaSaygı Yürüyüşü”ne katılan onbinlerce İzmirli, Ulu Önder’e olan sevgi, saygı veözlemlerini bir kez daha gösterdi.Bu yıl 6. kez gerçekleştirilen yürüyüş, Alsancakİskelesi’nden başladı ve Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşemilletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplumörgütleri, dernekler, üniversiteler ve kamu kurumu temsilcileri ile her yaşgrubundan İzmirliler katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyleyürüyen İzmirliler’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu ile birlikte eşlik etti. “Andımız”ın okunmasıyla başlayanyürüyüşe, Kordon’daki apartmanlardan da alkışlı destek geldi. Ellerindebayraklar ve Atatürk posterleriyle İzmir Marşı’nı ve 10. Yıl Marşı’nı söyleyenİzmirliler, “Ne Mutlu,  Türküm” diyerek Ata’ya olan özlemlerini adetahaykırdı. 

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan led ekrandaMustafa Kemal Atatürk’ün İzmir görüntüleri halka yansıtıldı. Yürüyüşün bitimindeCumhuriyet Meydanı’nda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşıokundu. Cumhuriyet Meydanı’na sığmayan onbinlerce İzmirliler’yi selamlayanİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: 

En büyük görev

“Kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi, örnekbir devrimci ve büyük bir devlet adamını,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdanayrılışının 75. yılında saygıyla, sevgiyle, minnetle ve özlemle anıyoruz. Bugüniçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçten çıkış için, öncelikle Atatürk’ümüzü dahaiyi anlamak zorundayız. Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerle büyüyen birTürkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik veberaberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Bu büyük mirası, titizlikle korumak vegeliştirmek ve tıpkı O’nun yaptığı gibi, gelecek kuşaklara onurla teslim etmekgörevimizdir. Bize yakışan, onun gösterdiği bu aydınlık yolda; umutsuzluğa,yılgınlığa ve teslimiyete düşmeden kararlılıkla yürümektir. Sevgili Atam!Burada bir kez daha söz veriyoruz: Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizinkorumaya devam edeceğiz. İzmir olarak, aydınlık ve çağdaşlık yolundaki buyürüyüşün ‘simge kenti’ olma gururunu hep yaşayacağız”.Başkan Aziz Kocaoğlu,konuşmasını “Dünya düşse peşimize, Yer sarsılsa yerinden, Ne senden geçerizAtam, ne senin eserinden!” dizeleriyle tamamladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv