Nefes kesti!..

  • 0
  • 1.557
Yazı Boyutu:

Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) kültür-sanatın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacına uygun aktiviteler sunmaya devam ediyor. Brezilyalı Koreograf ve dansçı Eduardo Castro Neves, Grup Çatı 1972 İmprovisation ile birlikte SKSF Jazz Studio’da kültürel farklılıklar ve benzerlikler üzerine kurulu nefis bir çağdaş dans ve müzik gösterisi sundular. “Devinen Sesler” adını verdikleri gösteride Grup Çatı’nın müzik yorumları ve doğaçlama dansı ile Neves izleyenlerin nefesini kesti!..
 
Kültürlerarası Playback Tiyatro üzerine çalışma yürüten Eduardo Castro Neves Singapur’dan sonra “Kimlik”, “Önyargı”, “Kültürel Farklılıklar ve Benzerlikler” üzerine araştırmalarını Türkiye’de sürdürüyor. Neves, “31. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri” kapsamında sahneleyeceği “The Kimlik Project” isimli performansı üzerine çalışıyor.
SKSF Jazz Studio’nun değişik atmosferinde düzenlenen gösteride Bir dansçı ve bir grup müzisyen sanatsal paylaşım ve değişim için “Devinen Sesler” başlıklı doğaçlama akşamında bir araya geldiler. İzleyenlerin büyülenerek seyrettiği performansta müzik ve devinim arasında içerisinde günlük yaşantımızdan pek çok ses ve hareketi bulabildiler.
 
 
EDUARDO CASTRO NEVES KİMDİR?
Eduardo Castro Neves koreograf, dansçı, çağdaş dans öğretmeni ve yoga öğretmenidir. Yirmi yıldır Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Brezilya, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya ve ağırlıklı olarak şu anda yaşamakta olduğu Almanya’da çalışmalarını sürdürmektedir.
2003 yılından bu yana “Giselle's Cottage at the Bolshoi Dans Topluluğu”’ nu yönetmektedir. Topluluğun Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde sahnelediği eserler şunlardır: Histéricos (2003/2004), Outbreak (2004), The burden of being a necrophile (2005), Silence Undone (2006), Manual for a better living (2006/2007) und Die VorStunde (2007/2008).
2009 yılından bu yana farklı ülkelerde atölye çalışmaları yönetmekte ve yoga dersleri vermektedir. Son yıllarda Playback Tiyatro üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
 
ÇATI 1972  IMPROSISATION
Çatı 1972 adını bulunduğu mekandan alan bir müzik ve ruh birliğidir. 1971′ de şişe, kazan, kova, kaval ve 2 mandolin ile başlayan ”Mecburi Sıradışı” müzik yapma bağımlılığı, 1972′ de 3 gitar ve bir bongo alınmasıyla genel anlayışa yaklaşmaya çalıştı. Gürkan Baltacılar(g), Ufuk Gönülşen(v), Tuncay Turgul(b), Aşkın Gençerler(d) ve Baha Emren(d)’den oluşan grup, kısa bir süre sözlerini kendi yazdıkları besteler yaptılar ve her çalınanı kayda aldılar (1972-1976). Ama o anı çalma ve bir daha çalmama arzusu hep daha çekici idi. Yıllar içinde ”Pink Freedom”(1972), ”Fenomen”(1977), ”Doğaç Poğaça”(1988),”Çatı Ruh Birliği”(1998), ”Gürültü Koordine Cemiyeti”(2003) ve ”Nabukadnezar”(2009) isimli grupları oluşturdular. Çatı 1972'nin amacı ”o anda” hep kendinin olan, yeni, kaba ve hakiki müziği yapabilmektir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv