“Nefesim Resim” GaleriA’da

Ressam Hülya Sümer Özyaşlı’nın ilk kişisel resim sergisi “Nefesim Resim” GaleriA Güncel Sanat Merkezi’nde açıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen açılışa çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Sergi açılışında sanatçıyı eşi Samim Sümer ve kızı Zeynep Sümer’de yalnız bırakmadı.

  • 0
  • 550
“Nefesim Resim” GaleriA’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ressam Hülya Sümer'in ilk kişisel resim sergisi “Nefesim Resim” GaleriA Güncel Sanat Merkezi’nde açıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen açılışa çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Sergi açılışında sanatçıyı eşi Samim Sümer ve kızı Zeynep Sümer’de yalnız bırakmadı.

Resimleri; yaşadıklarının kendi ruhunda bıraktığı izler olarak tanımlayan, kullandığı boya, tuval ve fırçanın kendisi için sadece bir araç olduğunu belirten sanatçı, Rize/Pazar doğumlu olduğunu belirterek tüm kardeşlerin çizdiği bir ailede büyüdüğünü, 1997 yılında karikatür çizmeye başladığını ve aynı yıl biri İstanbul diğeri Kore’den olmak üzere iki ödül kazandığını, karikatürlerinin çeşitli albümlerde yayınlandığını ancak ilk çocuğunun doğumuyla birlikte karikatürü bıraktığını söyledi.

“2015 yılınde resim yapmaya başladım. 2018 yılında çalıştığım atölyeden ayrılarak kendi özgünlüğümü yakalayabilmek için resimlerimi yalnız yapmaya başladım. 2020 yılında İzmir’e taşındım. İzmir Resim Heykel Müzesi’nde Nuri Aslan ile tanıştım. Pandemi nedeniyle 3 ay kadar atölyesinde çalışabildik. Resimlerimi Urla da kendi atölyesinde yapmaya devam ediyorum” diyen sanatçının eserleri 12 Şubat’a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv