Nikon'a, 2022-2023 Eısa Awards'da Dört Ödül Birden

Nikon, EISA Awards 2022-2023'te 4 ödül birden aldı. Nikon’un amiral gemisi aynasız fotoğraf makinesi Z 9, jüri üyelerini kendine hayran bırakarak “Camera of the Year” (Yılın Fotoğraf Makinesi) ödülüne layık görüldü.

  • 0
  • 3.687
Nikon'a, 2022-2023 Eısa Awards'da Dört Ödül Birden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Nikon, EISA Awards 2022-2023'te 4 ödül birden aldı. Nikon’un amiral gemisi aynasız fotoğraf makinesi Z 9, jüri üyelerini kendine hayran bırakarak “Camera of the Year” (Yılın Fotoğraf Makinesi) ödülüne layık görüldü. Ayrıca “Telephoto Lens” (Telefoto Objektif) ödülünü alan NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, “Professional Telephoto Lens” (Profesyonel Telefoto Objektif) ödülünü alan NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S ve “Macro Lens” (Makro Objektif) ödülünü alan NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S gibi NIKKOR objektifler de büyük bir başarıya imza attı. 

EISA’nın 2022-2023 “Camera of the Year” ödülünün sahibi Z 9'u değerlendirdi:
Nikon Z 9, şu anda satın alabileceğiniz en gelişmiş ve kabiliyetli fotoğraf makinesidir. Katmanlı 45,7 milyon piksel tam çerçeveli CMOS sensörü ve hızlı EXPEED 7 işlemcisi, tam çözünürlükte JPEG'de 30 fps'ye ve RAW'da 20 fps'ye varan yüksek çekim hızları ve olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor. Nikon'un Gelişmiş 3D İzleme özelliğine sahip hızlı otomatik netleme sistemi, hareketli konulara zahmetsizce odaklanıyor. Video çekenler için Z 9, dahili olarak 12 bit RAW 8K/60'a kadar çok çeşitli çözünürlükler ve kare hızları sunuyor. Çift kavramalı form faktörü ve sağlam yapı kalitesi ile Z 9, çığır açan ve güçlü bir araç.

EISA’nın 2022-2023 “Telephoto Lens” ödülünün sahibi NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S'i değerlendirdi:
Ultra telefoto objektifler, genellikle çok büyük boyut, fazla ağırlık ve yüksek fiyat ile ilişkilendiriliyor. Bu nedenle Nikon'un yeni 800 mm’lik telefoto objektifi; kompakt boyutları, düşük ağırlığı ve uygun fiyat etiketi ile hoş bir sürpriz olarak karşımıza çıkıyor. Nikon, bunu objektif uzunluğunun büyük ölçüde azaltılmasına olanak tanıyan bir Phase Fresnel merceği kullanarak başarmış bulunuyor. Ek olarak, ağırlık merkezini gövdeye yakın bir noktaya kaydırmak için birkaç mercek yerleştirildiğinden, elde çekim yapmayı gerçek bir olasılık haline getiriyor. Küçültülmüş boyutuna rağmen yine de mükemmel görüntü kalitesi sunarak bu yeni telefoto teklifinin vahşi yaşam fotoğrafçıları arasında en çok satanlar arasında olmasını sağlıyor.

EISA’nın “Professional Telephoto Lens” ödülünün sahibi NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S'i değerlendirdi.
Spor fotoğrafçılığı için sektör standardı olan 400 mm’lik f/2.8 objektif, genellikle bir teleobjektif dönüştürücü ile birlikte kullanılır. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, uygun şekilde yerleştirilmiş bir anahtar kullanılarak etkinleştirilen yerleşik bir 1,4 kat teleobjektif dönüştürücüye sahip türünün ilk örneğidir. Bu durum, fotoğrafçıların odak uzunluğunu hızlıca 560 mm'ye yükseltmelerine olanak tanıyor. Buna rağmen bu objektif, F serisi objektif yuvasına sahip selefinden %20 daha hafif. Profesyonel kullanım için üretilmiş bir objektiften beklenebileceği gibi bu çok yönlü telefoto objektif; yüksek yapı kalitesi, hızlı otomatik netleme özelliği ve mükemmel optik performans sunuyor.

EISA’nın 2022-2023 “Macro Lens” ödülünün sahibi NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S ile ilgili değerlendirmesi:
Bu, neredeyse mükemmel bir makro objektif. Tamamen yeni optik tasarımı sayesinde F serisi objektif yuvasına sahip muadilinden önemli ölçüde daha keskin. Performans, maksimum diyafram açıklığında zaten mükemmel, bozulma yok ve kenar ayrıntısı kaybı neredeyse fark edilmiyor. İki objektif grubunu hareket ettiren çift STM otomatik netleme motorları sayesinde netleme hızlı ve 4,5 duraklamalı titreşim azaltma özelliği, elde çekim yapmayı kolaylaştırıyor. 0,29 m'lik kısa bir minimum netleme mesafesi sunan bu objektif, çalışma aralığını maksimum 0,5 m'ye düşürmek için bir sınırlayıcı anahtar içeriyor. Son olarak bu objektif, olumsuz koşullarda kullanım için hava sızdırmazlığına sahip.

EISA Awards, her yıl en gelişmiş teknolojiyi ve tüketici tarafından istenen özellikleri birinci sınıf performansla bir araya getiren bu yeni ürünleri kutlamaktadır. EISA Awards, en uygun fiyatlı ve yüksek değerli ürünlerden modern tüketici elektroniğinin en ilham verici örneklerine kadar geniş bir yelpazede ürünleri değerlendirmektedir. Ödül kategorileri, her yıl ürün tasarımı ve bağlantısallığının gelişimini yansıtacak şekilde değişmektedir, ancak her EISA Award kazananı, sınıfının en iyisi olmaya devam etmektedir. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv