NOBEL’e İLK ADIM ÖDÜLÜ YİNE İFK’NIN

  • 0
  • 706
NOBEL’e İLK ADIM ÖDÜLÜ YİNE İFK’NIN
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji (İFK), Polonya Bilim Akademisi’nin fizik ve fizik araştırmalarına ilgi duyan lise öğrencileri arasında 23 yıldır düzenlediği uluslararası “First Step to Nobel Prize in Physics” yarışmasında 4 kez ödül almanın gururunu yaşıyor. Fatih koleji proje bölümü öğrencilerinden Utku Ege Yıldırım “S_R_H (Search-rescue-help) Snake-Bot”, “Yılan Robot” adlı projesi ile “Honarable Mention” (Şeref Mansiyonu) ödülünü kazandı.

TÜBİTAK’da Derece Alamadı, Nobel’de Ödül Aldı.
İFK Proje Bölümü öğrencileri TÜBİTAK Türkiye finalinde değerlendirme sonunda derece alamasalar da dünyanın en prestijli fizik projeleri yarışması olan First Step to Nobel Prize in Physics” te büyük başarı gösterdi.

2015 yılında  60’dan fazla ülkeden lise düzeyinde 2000’in üzerinde araştırmacının katıldığı yarışmada bu geleneği bozmayan Fatih koleji proje bölümü öğrencilerinden Utku Ege Yıldırım S_R_H (Search-rescue-help) Snake-Bot adlı projesi ile “Honarable Mention” (Şeref Mansiyonu) ödülünü kazandı. Ülkemizdeki madenlerde tehlikeli çalışma koşulları ve kurtarma çalışmalarının zorluğu ile ilgili haberlerin sıklığı öğrencileri bu yönde proje yapmaya ittiğini belirtildi.  Özellikle Soma maden faciasından sonra geliştirdiği robota kurtarma çalışmalarına büyük kolaylık ve hız kazandıracak donanımları da ekleyen öğrenciler Tübitak bölge yarışmasında  birinci olmuş, ancak Tübitak Türkiye elemelerinde çalışmalarının karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşamışlardı. İzmir Fatihli Öğrenciler bu proje ile ABD ve Meksika da yapılan uluslararası yarışmalarda dünya birinciliği kazanarak hak ettikleri derece ve sonuçlara ulaştıklarını açıkladılar.
İzmir Fatih Koleji  proje kulübü öğrencileri hazırladıkları fizik projeleri ile düzenli olarak katılmakta ve elde ettikleri büyük başarılar ile ülkelerini ve okullarını tanıtmanın haklı gururunu yaşıyorlar. İzmir Özel Fatih Koleji proje bölümü genç yaştaki geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Arşiv