Notalar Şiddete karşı çıktı

  • 0
  • 2.200
Notalar Şiddete karşı çıktı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadın ve ünlü yan flütçü Şefika Kutluer ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kadın müzisyenlerinin de katıldığı “Notalar Şiddete Karşı” konseri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Müzik ile kadına yönelik şiddete karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacı ile İzmirli müzik eğitmeni Muharrem Dayanç’ın öncülüğünde yürütülen ’Notalar Şiddete Karşı’ projesi kapsamında belediyelerin kadın danışma merkezlerinde danışmanlık hizmeti alan 30 gönüllü kadına ünlü flütçü Şefika Kutluer ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kadın müzisyenleri eşlik etti.

Ritm grubunun şovuyla başlayan gecede Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Özgen Küçükgökçe tarafından 4 ay gibi bir sürede hazırlanan koro Türk Müziği’nin seçme eserlerinden örnekler verdi. Koroda Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın, , CHP Genel Bşk. Yrd. İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi Türkegül Kocaoğlu,  Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, TOBB Kadın Girişimciler Birliği Başkanı Aysel Öztezel, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu,  İZİKAD Başkanı Candan Çilingiroğlu, EBSOV Kadın Kurulu Başkanı İhsan Özbelge, EÇEV Başkanı Yasemin Reşitoğlu, TEV Başkanı Gülnur Soybayraktar, Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkanı Dr.Ülkü Karlı,  İzmir Barosu İnsan Hakları Hukuku ve Hukuk Araştırmaları Merkezi sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Nuriye Kadan, Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Av. Pelin Erda,  Gaziemir Belediyesi Meclis üyesi Av. Birgül Değirmenci, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Itır Bağdadi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Sema Övgün, Ege Kadın Buluşması Platformu Koordinatörü Şengül Baysak, Turizmci Bircan Tağıl, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin eşi Nilüfer İnce,  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın eşi Hikmet Atila’nın da aralarında yer aldığı çok sayşıda isim sahneye çıktı. Koronun seslendirdiği son şarkıda ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu koroya katılarak şarkıylı birlikte seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise ünlü flütçü Şefika Kutluer İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Kadınlar Oda Orkestrası eşliğinde sahne aldı ve geceye özel repertuvarını seslendirdi. 

Müziğin birleştirici gücü olduğunu belirten gecenin mimarı Muharrem Dayanç, “Müzik insanlığın ortak dilidir. Kadın danışma merkezindeki 30 gönüllümüze 4 ay boyunca koro ve eğitim desteği verdik. Toplumsal farkındalığa ses getirip duyurmak istedik. Bir erkek olarak kadına yönelik şiddetin sorunu sadece kadının değil toplumsal bir sorun olduğunu anlatmaya çalıştık” dedi.
Muharrem Dayanç,Selvi Kılıçdaroğlu
Selin Sayek Böke
Mustafa-Nilüfer İnce



Muharrem Dayanç,Bülent Katarcı
  Hasan-Ergül Aslan
Yasemin Reşitoğlu
Pınar Atik,Erkan Atik,Ülkü Karlı
Şennur Dolguyürek
Nuran, Gizem Bedir
Dilay Şayer, Sezin TAğıl, Elif Akyol, Gülşah Demir, Beste Tekgül
Hayat Hepdarcan
İncila Kabadayı
Vildan-Aylin Ödenci
Sedef Ataş,Sevda Elveren,Ergül Akkara,Sudiye Erdem,Meltem Ergün
  Nuran Şahin Dilek
Sevgi Postoğlu,Yadol Gürkan,Gizem Mele

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv