Notalar yarıştı

  • 0
  • 588
Notalar yarıştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çocuk Korosu için bu yılın kadrolarını belirledi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı seçmeler renkli görüntülere sahne oldu.
 
Türk müziğini araştırmak, öğretmek, yaygınlaştırmak ve çalışmaların sonuçlarını konserler vererek halkın beğenisine sunmak amacıyla kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi koroları, iki gün süren seçme maratonunu sonuçlandırarak yeni sesleri kadrolarına ekledi.  Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen seçmelerde büyük heyecan yaşayan adaylar, korolara girme şansı için ter döktü. Türk Halk Müziği sanatçısı Yolcu Bilginç’in şefliğini yaptığı Türk Halk Müziği Korosu’na 18-40 yaş arası adaylar korist olarak kabul edildi. Şefliğini İzmir Devlet Korosu sanatçısı Yavuz Karabulut’un yaptığı Türk Sanat Müziği Korosu için ise  18 -50 yaş arası adaylar yarıştı. Seçmeleri Kültürpark Gençlik  Tiyatrosu'nda yapılan her iki koro da, yeni seçilenlerle takviyeli 50 kişilik korist ve 25 kişilik saz ekibiyle birlikte her ay ücretsiz konser vermeye devam edecek.

Öte yandan İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçılarından Ayten Baysal’ın şefliğindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu seçmelerine de 7-14 yaş arasında, müzik eğitimi almak isteyen çocuklar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosuna giren yeni üyeler, 5 yıl boyunca ücretsiz şan (ses) ve solfej (nota) eğitimi alma şansına kavuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv