Nuran Tanrıverdi Avusturya’da sergi açıyor

  • 0
  • 1.699
Yazı Boyutu:

İzmirli Ressam Nuran Tanrıverdi’nin Türkiye’nin Avusturya’nın Bregenz Başkonsolosluğu ile Eyalet Emniyet Müdürlüğü  ev sahipliğinde, Bregenz kentinde, Polis merkezinde  kişisel resim sergisi açılacak.
 
 Uzun yıllar İzmir'de Sanat Galerisinde yüzlerce Türk sanatçısının resimlerine ev sahipliği yaparken resim çalışmalarını da aralıksız sürdüren  Nuran Tanrıverdi’nin sergisinde 'kendini sorgulayan, ulusalcılığın olmadığı herhangi bir toplumdaki kadınların duyarlılığını işleyen 15 adet tuval üzeri yağlı boya resim çalışmaları sergilenecek. 
 
Kadının her devirde, sanatın her dalında oldukça ağırlıklı bir imge  olduğunu ve geçtiğimiz yüzyıla kadar bu imgeleri taşıyanlar hep erkek sanatçılar olduğunu söyleyen Tanrıverdi, “Bizler 'kadın' imgesini erkek gözünden görmeye koşullandırıldık. 'Anne-kadın',  Eş-Sevgili  kadın ' olarak.  Oysa, bugünün varolmaya çalışan, daha da zoru, bu varlığını sorgulayan, kadınının   sadece bir parçasıdır bu tanımlar. Kadın, ölümle sınırlanmış yaşamını sorgulayandır. Kendisini, yaşamını en anlamlı kılacak, aile, eğitim, eş, çocuk ve mesleki başarıların ötesindekilerinin de arayışı içinde bulur. Hayata,sımsıkı  asılmış, duyarlı ve de savaşçı kadınlardır. Resimlerimdeki kadınlar, hikayesi olmadan, sadece insan ruhunun özüne ait duygularla donanmış, gizemli, hüzünlü, mutlu, yaşam serüvenini en anlamlı  donatan kadınlardır” dedi.
Nuran Tanrıverdi’nin sergi açılışına Avusturya İçişleri Bakanı’nın da katılımı beklenen sergi 18 haziran 2013 tarihine kadar sergilenecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

Edebiyatla dolu hafta sonu

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg