Ödemiş’te kurtuluş coşkusu türkülerle yaşandı

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü coşkusu 37. Ödemiş Milli Fuarı’nın açılışı ve ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün türkü şöleniyle devam etti.

  • 0
  • 394
Ödemiş’te kurtuluş coşkusu türkülerle yaşandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü coşkusu 37. Ödemiş Milli Fuarı’nın açılışı ve ünlü sanatçı Bedia Akartürk’ün türkü şöleniyle devam etti. 

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları 3 Eylül Cuma akşamı gerçekleşen 37. Ödemiş Milli Fuarı açılışı ve Bedia Akartürk konseriyle sürdü.  
Geçtiğimiz yıl pandemi önlemleri nedeniyle düzenlenemeyen Ödemiş Milli Fuarı bir yıllık aranın ardından yeniden kapılarını açtı. Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreni öncesi Ödemiş Belediye Bandosu mini bir konserle müzik ziyafeti çekti. 

 
Bir yıllık aranın ardından yeniden Ödemiş Milli Fuarı 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Ödemiş Belediyesi halkoyunları ekibi zeybek gösterisi sergiledi. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Milli Fuar’ın geçmişten günümüze ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “3 yıl 3 ay 3 gün işgali yaşayan Ödemiş’in mutluluğa kavuştuğu kurtuluş günündeyiz. O ruha layık evlatlar, torunlar olarak ülkemizin, kentimizin, ilçemizin daha güzel yerlere ulaşması için çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde Organize Sanayi’de ve kentimizin diğer kalkınma alanlarında birlikte hareket ediyoruz. Elbette pandeminin etkilerini yaşıyoruz. Bir yıllık aranın ardından bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarda ürettiklerimizin göz önüne çıkması, sivil toplum kuruluşlarımızın bir arada olması, hemşehrilerimizin buluşması anlamında çok değerli. Ödemiş Ticaret Odası’nın girişimleriyle başlayan değerli Belediye Başkanımız Hüseyin Son’un öncülüğünde ilerleyen fuarımız güzel kararlarla bugüne kadar ulaştı. Tıpkı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yaşanan buluşmanın güzel anıları gibi bugün de Ödemiş’te bu güzel buluşmayı yaşıyoruz. Diliyoruz ki kurtuluşumuzun 100. yılında çok daha güzel bir buluşmayla bir arada oluruz. Başarılı bir fuar dönemi diliyorum” dedi. 
Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, “Ödemiş, barındırdığı potansiyel ile tarım ve hayvancılık alanındaki atılımlarıyla, turizm alanındaki potansiyeli ile ülkemizin önemli kentlerinden birisidir. Ödemiş’in ülke ekonomisine yaptığı katkı ve ortaya çıkardığı katma değer azımsanmayacak derecededir. İnanıyorum ki Ödemiş, önümüzdeki yıllarda çalışkan insanlarının katkılarıyla daha iyi yerlere gelecektir. Tüm faaliyetlerimizi doğa ile barışık yaptığımız zaman Küçük Menderes Ovası ve bizlere ürünler sunan yaylalarımız uzun yıllar bereketini sunacaktır. 37 yıldır bu toprakların bizlere sunduklarını ve sizlerin emeğiyle üretilen ürünleri burada sergiliyoruz. Ödemiş Belediyemiz ve kıymetli Ödemişliler bu birlikteliğe sahip çıktığınız bu organizasyonun arkasında durduğunuz için 37 yıldır buradayız. Ödemiş Milli Fuarı’nın ilçemize, burada stant açan üretici, esnaf ve sanayici tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. 
13 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak 37. Ödemiş Milli Fuarı’nın açılış kurdelesi hep birlikte kesilerek stantlar ziyaret edildi.  
 
Bedia Akartürk’ten türkü şöleni 
Fuar açılışı sonrası kurtuluş sevinci ve coşkusu Bedia Akartürk konseriyle doruğa çıktı. 125. Yıl Kültürpark’ta düzenlenen konserde Ödemişli ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk, türkülerini Ödemiş’in kurtuluşu için söyledi. Konserin bir bölümünde türkülerini hemşehrilerinin arasında söyleyen Akartürk büyük ilgi gördü.  
Akartürk’ün orkestrasında yer alan Ödemişli  TRT İstanbul Radyosu Bağlama Sanatçısı Cumali Kalkan da söylediği türkülerle konsere renk kattı. 
Konser sonunda Başkan Mehmet Eriş, Bedia Akartürk’e çiçek takdim ederek Ödemişlilere yaşattığı türkü şöleninden dolayı kutladı. Konser anı fotoğrafının çekimi ile son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv