Ödüllü oyun yeniden

  • 0
  • 618
Yazı Boyutu:

Sahneye koyduğueserlerin başarısı ve sanatseverlerin ilgisiyle köklü tiyatrolar arasındakiyerini alan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), yeni sezonda ödüllü‘Cadı Kazanı’ oyunu ile perdelerini açıyor. 

En iyi prodüksiyon dalında Bedia Muvahhit Ödülü’nükazanan,  aynı jürinin en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadınoyuncu ve en iyi sahne tasarımı ödüllerini de verdiği ‘Cadı Kazanı’, gösterilenyoğun ilgi üzerine bu sezon da sahnelenecek. Ekim ayından itibaren Cuma veCumartesi günleri saat 20.00'de Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda ŞenerSahnesi'nde izleyici ile buluşacak oyunun ilk gösterimi 4 Ekim tarihindeyapılacak.Arthur Miller’in, dünyadaki baskıcı rejimleri, 1950’liyıllardaki McCarthy dönemine göndermeler yaparak anlattığı Cadı Kazanı isimlioyunu, Onur Erdoğan yönetiyor. Ekim ayından itibaren izleyici karşısına çıkacakolan oyun için kalabalık bir kadro provalarını sürdürüyor. Türkiye'de pek çokönemli tiyatronun sahneye koyduğu oyun makyajdan kostüme, dekordan oyunculuğa veyoruma kadar büyük incelik ve birikim gerektiriyor.

Ödüllü oyun tekrarizleyici karşısında


BBŞT’nin sahnelediği Cadı Kazanı oyunu, en iyi prodüksiyondalında İzmir'in en kapsamlı tiyatro ödülleri sayılan Bedia Muvahhit ödülünüaldı. BBŞT oyuncularından Murat Niyazi Emre “Yılın En Başarılı Yardımcı ErkekOyuncusu”, Melis Caba “Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu”, İlker Şahinde “Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı” ödüllerini aldı.

Yeni oyun Aralıkayında

Her sezon yetişkin ve çocuklar için yeni oyunlar sahneyekoyan BBŞT, Aralık ayında yepyeni bir komediyle izleyici karşısında olacak.İngiliz oyun yazarı Ray Cooney'nin, vodvil (içinde müzikalbölümlerin, dialog, monolog ve pandomim gibi değişik gösteri türlerininbulunduğu tiyatro oyunu) tarzında yazdığı "Tom, Dick ve Harry"yiHakan Taner Yıldırım yönetecek.Tiyatro Müdürlüğü de kuruluyor

B
ornovaBelediyesi'nin son meclis toplantısında aldığı kararla kurulacak üç yenimüdürlük arasında Tiyatro Müdürlüğü de bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv