Öğrenci, akademisyenler ve iş dünyasının temsilcileri buluştu

  • 0
  • 1.188
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Mühendislik Kulübü (EGENSO)‘nun “ Hayat sizin kontrolü kimin?” sloganıyla düzenlemiş olduğu 1.Ege Bilişim Zirvesi yoğun katılım ile gerçekleşti. Zirveye Türkcell, Figes gibi önemli firma temsilcileri de katılım gösterdi.
      
Bilişim Zirvesinin genel teması deneyimler ışığında ülkemizde yapılan gelişmeler ve gelişen teknolojilerin takibi olarak belirlendi. Yine organizasyon ile bilişim ve teknoloji bilincini üniversitede oluşturmak, bu zirveyi geleneksel hale getirmek temel ilke alındı.
Açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Mert Can “Türkiye’yi bir bilişim toplumuna dönüştürme düşümüzü hayata geçirmek üzere bu zirveyi gerçekleştiriyoruz, umuyorum ki bu sadece düşüncemiz olarak kalmayacak. Bu kapsamda birçok işadamı, mühendis ve akademisyeni öğrenciler ile buluşturmayı ve bilgi alışverişinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini planladık” dedi.
Daha sonra konuşmayı devralan Figes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tarık Öğüt şunları dile getirdi “Teknoloji gün geçtikçe gelişen, geliştikçe daha da büyüyen bir alan. Özellikle de bilişim sektöründe bunu somut bir şekilde görmek çok kolay. Benim gençlik zamanlarımda bilgisayarların bu günkü seviyeye ve teknolojiye ulaşabilmesi bir düşten ibaretti. Fakat günümüzde artık bunlar çok olağan şeyler. Bu gün buraya gelerek katılım sağlayan tüm öğrencileri yürekten tebrik ediyorum. “
 
Etkinlik kapsamında düzenlenen oturumda başkanlığı İ Akademi Genel Müdürü Süheyla Sabeti yaparken Türkcell Ege Bölge Müdürü Mahmut Doğan ve Serdar Şimşek konuşmacı olarak yer aldı. Türkcell’in yaşantımıza getirmiş ve getirecek olduğu teknolojik yeniliklerden bahseden Mahmut Doğan ve serdar Şimşek “Artık teknoloji günlük yaşantımızın her anında olmazsa olmaz değerlerden birisi bunu doğru kullanmayı öğrenmek ve öğretmek ise bizim görevimiz” şeklinde konuştu.
Birçok iş adamı, mühendis, akademisyen ve öğrenciyi bir araya getirmeyi başaran zirve yapılan diğer bilgi verici konuşmalar ile devam etti. Tüm konuşmacılara plaket takdim edildi, zirveye katılımda bulunan öğrencilere ise sertifika verildi. Etkinlik sonunda ise katılımcılara kokteyl ikram edilerek birinci Ege Bilişim zirvesi tamamlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv