Öğrenciler, bitirme projelerini sergilediler

  • 0
  • 982
Yazı Boyutu:

Üniversitelerinmakina ve endüstri mühendisliği bölümlerinin son sınıf öğrencileri, MakinaMühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi’nin proje sergisi ve yarışmasındabuluştu. 

Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından buyıl üçüncü kez düzenlenen Üniversitelerarası Makina ve Endüstri MühendisliğiBölümleri Bitirme Projeleri Sergisi ve Yarışması’nda yüzden fazla proje yeraldı. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya, İzmir veManisa’da bulunan üniversitelerin makina ve endüstri mühendisliği bölümlerindenöğrenciler bitirme projeleri ile katıldı.

Öğrencilerin sualtı araştırma robotundan güneş enerjili saksı sulama makinesinebirbirinden farklı projeleriyle katıldıkları sergi ve yarışmada bir konuşmayapan MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakarya, sergi veyarışmanın sadece projelerin görülebildiği bir etkinlik olmadığını, aynızamanda sanayinin üniversitelerle buluşması için de bir vesile teşkil ettiğinisöyledi. Özsakarya, etkinliğin üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesinekatkıda bulunmasını diledi. Sergiye katılan bitirme projeleri, ağırlıklı olarakakademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirilirken, etkinlikyarışmanın ödül töreni ile sona erdi.

Değerlendirmeler sonucu Makina Mühendisliği Bölümleri arasında birinciliği,Güneş Enerjili Üç Tekerlekli Aracın Bilgisayar Destekli Tasarım Optimizasyonu projeleriyleEge Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden MertBüyükköprü ve Selim Atam kazanırken, Endüstri Mühendisliği Bölümleri arasındaise birinci, Tavlama Benzetimi Algoritması Kullanılarak Bir Kırma Taş MadenindeKırıcı Tesis Yeri Seçimi isimli projesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi MühendislikFakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Emel Durhanoğlu oldu. Birincilereödüllerini DEÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mine Demirsoy ve MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özsakaryaverdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv