Öğrenciler için dünyanın müziği seslendirildi

  • 0
  • 2.973
Öğrenciler için dünyanın müziği seslendirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, öğrenci burslarına katkı sağlamak amacıyla Gçmişten günümüze jazzdan popa kadar dünya müziklerini 7 dilde seslendiren Özgen Akçagül & Blue Note Orkestrası’nı “Eğitime Destek Bahar Konseri” kapsamında müzikseverlerle buluşturdu.
Ege Bölgesi sanayi Odası Üyesi sanayicilerin katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sahneye çıkan orkestra bu kez EBSO Vakfı’ndan burs alan öğrenciler için Ahmed Adnan Saygın Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahne aldı.

HülyaKuloğlu, Fatma Öz, Handan Atılgan, Reyhan Olgunsoy, Öznur Küçükbayraktar, DuhaBaran, İhsan Özduran( Başkan), Benal Özbek, Aysel Baysak, Ayşen Uçak, İpekÖzçelik, Aydan Öcal, Tülin Kocagil

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran ve üyelerin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, barkovizyon gösterisinin ardından Ayçe Dikmen ve İncila Kabadayı Özçelik’in sunumuyla başladı. Dikmen ve Özçelik’in sunumunun ardından birlik Başkanı İhsan Özduran gecenin önemini içeren konuşmasını yaptı.

Bir yola çıkılacaksa adım atmayı göze almak gerektiğini dile getiren Özduran, “Zirveye çıkmak istiyorsak tırmanmaya mecalimiz olacak.  Kadın haklarını savunacaksak, kadınların onurunu yükselteceğiz,  Gençlere katkıda bulunmak  istiyorsak, onların geleceğine destek vereceğiz, Nasıl ki yaşamak isteyen her canlı nefes almayı kabullenmişse doğuştan, bizler hayallerimizi ideallere çevirmek istiyorsak eğer; mutlaka ve mutlaka emek vermeyi boynumuzun borcu olarak kabul edeceğiz. Biz kadınlar birliği olarak bu bilinç ve kabulle, gençlerin aydınlık yarınlarını hayal ettik, bu hayalin peşinden 15 yıldır emek verdik. Emeğimizi sanatla harmanladık, müzikle ışıklandırdık, tiyatroyla sahneledik. Attığımız her adımda, sanattan destek bulduk. Şimdi geriye dönüp baktığımızda ideallerimizi gerçekleştirmekte olduğumuzu görüyoruz, bursiyer mezunlarımızın başarıları, yetişmiş bireyler olmaları, ülkelerine yaptıkları olumlu katkılar, verilen emeklerin ne kadar güzel noktalara ulaştığını gösteriyor. Bu vesileyle kuruluşumuzdan bugüne dek kadınlar birliğine ve dolayısıyla gençlerimize emek veren herkese minnettar olduğumuzu yinelemek isteriz” dedi.

EnverOlgunsoy, İhsan Özduran, Muzaffer Tunçağ

Son dönemde kadınların, çocukların yaşadığı acıların, artan şiddet eğiliminin toplum olarak .hepimizin ruhlarını eskittiğinin görüldüğüne dikkat çeken Özduran, “neşelerimiz hırpalanmış, hayallerimiz kırgın, emeğimiz yorgun. Şimdi bu akşam buradan yükselen notaların, elimizin değemediği gençlerimize, yaralarını saramadığımız kadınlarımıza uğur getirmesini dileyelim. Bizler için de bu gece, müziğin ruhumuzdaki yaralara ilaç, yırtıklara yama olacağına inanalım.  Hayal kurmaktan, emek vermekten geri durmayalım. Daha yaşanabilir bir dünyada. Laik, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamayı, çalışmayı ve üretmeyi hayal eden gençlerimiz için emek verelim. Bilelim ki ancak gençlere verilen emeklerle çiçek açacaktır kadınların ve çocukların hayatındaki tüm kurumuş dallar” diye konuştu. 

 

HülyaKuloğlu
HandanAtılgan, Benal Özbek, Dilek Şınlak
ÖzbeBakan, Fulya Kara
HaticeErge
İsa-Berrin Durmaz
Gözde,Fatoş Öz
Oya-Ülkü Bayındır
BüşraKalafat
Şener-Figen Muter
MineÖzgüven, Tamer Şenyuva
Mustafa- Meltem Gülen
MineDemirci, Yasebin Sebüktekin
ArzuAldemir, Aypar Baskın
PeykanYavuzdil, Ceyda Akpınar
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv