Öğrenciler için sahnedeler

  • 0
  • 1.307
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Bayanlar Birliği, düzenlediği etkinliklerle ihtiyaç sahibi, zeki öğrencilere kaynak yaratmaya devam ediyor.
EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Tiyatro Topluluğu, Kerim Dündar’ın yönettiği Amerika’nın en popüler senaryo, tiyatro ve televizyon yazarlarından olan Pultizer ödüllü Neil Simon’un ‘Aklımdaki Kadınlar’ adlı oyunu ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyunda EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Başkanı Hülya Kuloğlu’nun yanısıra Doruk Ordu, Fatma Öz, Türkan Seyman, Ayşe Kazanan, Şeyda Onursoy, Hülya Sevtekin, Selma Emeç, Miyase Sözübek, Berna Kızıltan ve Aylin Ersoy performanslarıyla profesyonellere taş çıkarttı.
İzmirli eski Bakan Işılay Saygın’ın da izleyiciler arasında yeraldığı oyunda, kadın ve erkek ilişkilerini çeşitli yönlerden inceleyen Neil Simon’un yarattığı yazar Jake karakterinin dalgalı, ikilemlerle dolu ilişkileri başarıyla canlandırıldı. Kağıt üzerinde geliştirmeye başladığı kurgusal karakterlerine ve onlara ilişkin yarattığı diyaloglara ciddi anlamda gerçeklik yükleyen Jake’nin 8 yıllık eşi Maggie ile evliliklerinde ayrılık sürecinde, ‘aklındaki kadınlar’ çerçevesindeki çözümleri, gerçek ile sanal, şimdi ile gelecek arasındaki gidip gelmelerinin çizildiği oyunda ustalıklarını ortaya koyan kadınlar, salonu dolduran sanatseverler tarafından alkışlandı.
 
Yorgancılar’dan teşekkür
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Vakfı’nın; sanayiciler ve sanayici eşlerinden oluşan Bayanlar Birliği’nden aldığı güçle lise ve üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi başarılı gençlerin eğitim hayatlarını kolaylaştırabilmek için çaba gösterdiğini vurguladı. Bayanlar Birliği’nin özverili çalışmaları doğrultusunda tiyatro ve konser gibi etkinliklerle sağladığı kaynağın, gençlerin yarınlarına ışık tutabilmek heyecanıyla öğrenci burslarına aktarıldığını bildiren Yorgancılar, şunları söyledi:
“EBSO Vakfı, bugün lise ve üniversitede okuyan 465 öğrenciye burs veriyor. Hedefimiz bu sayıyı daha da artırmak. Sanatın bir ülkenin gelişmişlik seviyesindeki önemli rolünün bilinciyle Vakfımızın Bayanlar Birliği Tiyatro Topluluğumuzun anlamlı gösterisinin gerçekleşmesi sürecinde emeği geçen, katkı koyan herkesi kutluyorum.”
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Başkan Yardımcısı Hatice İhsan Özduran, Kültür Sanat Komitesi Başkanı Latife Tezcan, oyunun yönetmeni Kerim Dündar, rol alan sanatçılar ve gecenin sponsorları arasında yeralan Özgür Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öz ile Estado Mobilya temsilcisi İrem Sarıkahya’ya teşekkür belgesi ve plaket v

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv