Öğrencilere Dijital Eğitimle Ulaşıyor

Pandemi nedeniyle eğitim sektöründe de köklü değişiklikler yaşandığını belirten İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Egemen Ercan, teknolojinin imkanlarından yararlanarak uzaktan eğitimi kesintisiz olarak sürdürdüklerini söyledi.

  • 0
  • 846
Öğrencilere Dijital Eğitimle Ulaşıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Pandemi nedeniyle eğitim sektöründe de köklü değişiklikler yaşandığını belirten İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Egemen Ercan, teknolojinin imkanlarından yararlanarak uzaktan eğitimi kesintisiz olarak sürdürdüklerini söyledi.

Egemen Ercan öğretmenlerin, dijital eğitim araçlarıyla ilgili almış oldukları eğitimler, uzaktan eğitimde öğrencilere bilgiyi ulaştırma yolunda farklı öğretim yöntem ve teknikleri sunabilmeyi sağladığını vurguladı.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilerlediklerini belirten Egemen Ercan, 67 yıllık bir eğitim kurumu olarak binlerce mezun verdiklerini de ifade etti.

TEKNOLOJİ'DEN YARARLANDIK
Egemen Ercan, "ickegitim.com isimli öğrencilerimize özel sitemiz ile tüm öğrencilerimize telefon, tablet, PC gibi her türlü dijital araçtan katıldıkları ya da katılamadıkları tüm çevrimiçi derslere istedikleri an ulaşma imkanı sunduk. Destekleme Yetiştirme Kursları kapsamında Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerimiz ile yüz yüze eğitim fırsatını değerlendirmenin yanısıra uyguladığımız çevrimiçi etüd saatlerimiz, TYT-AYT çalışmalarımız ile öğrencilerimizi YKS sınavına daha hazır hale getirmeyi her zaman hedefledik. Yine bu doğrultuda uygulamış olduğumuz YKS deneme sınavı kamplarımız ile öğrencilerimizi Haziran sonu girecekleri sınava hazırlanmaları için çabalıyoruz. Sanal üniversite gezileri, üniversiteler tarafından yapılan atölye programları, üniversite tercih fuar ve organizasyonları, Kariyer günleri etkinliklerimiz ile farklı meslek gruplarını tanıtma programları çerçevesinde 11. ve 12. öğrencilerimizi gelecek hedeflerine hazırlamaktayız. Son yıllarda Tıp, Hukuk, Mimarlık gibi tercihlerin yanı sıra Gastronomi, Biyomühendislik, Endüstri Ürün Tasarımı, Biyomedikal Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Enerji Sistemleri Mühendisliği gibi devlet ve özel üniversitelerinin çeşitli bölümlerine öğrencilerimizi yerleştirme fırsatı bulduk" ifadelerini kullandı.

KESİNTİSİZ EĞİTİM
Eğitimin kesintisiz devamı için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ercan, “Uzaktan eğitime geçişin ilk dönemi olan 23 Mart 2020 tarihinden 2019-2020 eğitim öğretim yılı bitimine kadar öncelikli amacımız, öğrencilerimizin eğitimden kopmamaları için onlara iyi bir planlama sunabilmekti. Bu anlamda Lise öğrencilerimize eğitim müfredatına bağlı ders programından ziyade evde akademik çalışma planlamaları sunmamız, proje bazlı ödevlerle desteklememiz uzaktan eğitim sürecimizde öğrencilerimizin eğitimden kopmamalarını sağladı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı başında ise öngörülerimizle oluşturduğumuz hem çevrimiçi hem yüz yüze detaylı ders programlarımız ile öğrencilerimizin kazanımlarını kademeli bir yoğunluk içeren işleyiş planlarıyla uygulamaya devam ettik. Hem Anadolu hem Fen lisesi bölümümüzde 2 haftada bir uygulamış olduğumuz kazanım değerlendirmelerimizle eğitim-öğretim planlamalarımızı zümre başkanlarımız önderliğinde şekillendirdik.” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv