Öğrencilere son ders

  • 0
  • 2.343
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu 2009–2010 mezunları EÜ. Prof. Dr. Yusuf  Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hayatın kapısını araladılar. Prof. Dr. Aynur Esen mezuniyette verdiği son dersle öğrencilerden isteklerde bulundu.
İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu 1995–1996 yılında kurulduğunu belirten Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Esen 4 bölümde (Ebelik, Sağlık Memurluğu, Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik) eğitim verildiğini ifade etti. Bu dönem İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulunun sağlık memurluğu bölümü’nden 21 öğrenci ebelik bölümü’nden ise 67öğrenci olmak üzere toplam 88 öğrenci mezun oldu.
Törenin ilk konuşmacısı olan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü konuşmasında şunları belirti;”EÜ sadece bölgesel değil Türkiye içerisindeki üniversiteler arasında da çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Aynı zaman da”  Bologna Programı” çerçevesinde Türkiye’deki 150 Üniversitesinin arasında önde yer almaktadır. Burada bulunan velilerimizi ve öğretim üyelerimize teşekkürlerimi sunarım. Mezun olan öğrencilerimizi de tebrik eder yaşamlarında ki başarılarının devam etmesini dilerim”.  Törenin ikinci konuşmacısı olan EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aynur Esen, kısa bir tanıtım konuşmasıyla  törene katılanlara EÜ ve İzmir Sağlık Yüksekokulu hakkında genel bilgiler verdi. Burada bulunmaktan çok büyük bir  mutluluk duyurum diyerek  konuşmasına devam eden Prof. Dr. Esen öğrencilerine son derslerini  verdi .   Prof. Dr. Esen öğrencilerinden 6 maddelik istekte bulundu:
1-Atatürkçü olun ve Atatürk ilkelerine her daim bağlı kalın,

2-Kanıta dayalı araştırmalarla bilgi üretin,

3-Cumhuriyetin gençliği olduğunuzu unutmayın,

4-Her konuda dikkatli, doğru ve dinamik olun,

5-Yaşamınızda eğitimin çok önemli bir yer teşkil ettiğini unutmayın,

6- Fark yaratın”.

Prof. Dr. Esen konuşmasında, bu yıl itibari ile Sağlık Memurluğu Bölümüne Yüksek Öğretim Kurumu tarafından öğrenci alımının durdurulmuş olduğunu belirtti. Bölüm öğrencilerinin çeşitli başarılarla kazandıkları ödüllerin okulun başarı grafiğinin yükselmesinde büyük payı olduğunu ve bu sebeple bölümün kapatılmasının kendileri tarafından üzüntüyle karşılandığı belirtildi.
Törene katılan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise, kendisinin de Eܒ den mezun olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “Egeli olmanın gururunu taşıyorum. EÜ İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ile ortak yaptığımız her çalışmada bir deniz yıldızını kurtardık. Bu işbirliğimizi daha da geliştirerek bu deniz yıldızlarının sayısının bir den on binlere çıkaracağımıza inanıyorum.”
Dereceye giren öğrencilere EÜ Rektör Yardımcısı Atilla Silkü tarafından plaket, başarı belgesi ve hediyeler verildi. Dönem Birincisi Fethiye Dere, ikincisi Tuğçe Pazara ve üçüncüsü Eylem Çağlar oldu.
Törende konservatuar öğretim elamanları sundukları müzik dinletisiyle törene katılanları coşturdu. Ardından da mezun olan öğrenciler and içip keplerini fırlattılar. İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3D yazıcıyla kişiye özel besin

Kendileri küçük, hayalleri büyük

Havacılıkta Küresel Başarı

TÜSEB’in İzmir’deki üssü olacak

Gaziemir’in yeni aşçıları yetişiyor

Afet bilinci sanal gerçeklikle güçleniyor

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg