Oğul Başkan baba muhtar

Urla'da aldığı rekor bir oyla CHP Belediye Başkanı seçilen Selçuk Balkan'ın babası Çetin Balkan ise Yağcılar Mahallesinde yeniden muhtar seçildi.

  • 0
  • 949
Oğul Başkan baba muhtar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla’da 37 mahallede yapılan muhtarlık seçimleri oldukça çekişmeli geçti. 37 mahallede 10 bayan muhtar seçilirken bazı mahallerde ise uzun yıllar muhtarlık yapan mevcut muhtarlar seçimi kaybetti.

31 Mart 2024 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği dışında muhtarlık seçimleri de, oldukça çekişmeli geçti.

Urla'da aldığı rekor bir oyla CHP Belediye Başkanı seçilen Selçuk Balkan'ın babası Çetin Balkan ise Yağcılar Mahallesinde yeniden muhtar seçildi.

Pazar günü yapılan seçimlerde, seçmenler sandığa gidip oylarını kullandı.Urla' da belediye başkanlığı seçimleri ile birlikte 37 Mahallede muhtarlık seçimleri yapıldı.
Bazı mahallerde muhtar adayları oldukça kalabalıktı.Mevcut muhtarların çoğunun aday olduğu seçimde,bir çok mahallede 5 ve 6 aday yarıştı.

Bir çok mahallede mevcut muhtarlar yerlerini korurken, 5 dönemdir Sıra Mahallesinde babadan bu yana muhtarlık yapan Mehmet İrtiş, seçimi kaybetti.Yeni muhtar Okan Yurdakul oldu.

Gülbahçe Mahallesinde ise üç aday yarıştı.Seçimi Alahettin Bulut kazandı.İddiaya göre, kazanan ile kaybeden muhtar adaylarının tarafları arasında gerginlik yaşandı . İlçe polis ekipleri ,olayların daha fazla büyümemesini önledi.

Yıllarca Urla Belediyesi basın bürosunda çalışan ve emekli olan Murat Erbey' de Naipli Mahallesinde Muhtar seçildi.Bademler Mahallesinde muhtar 3 oy,Rüstem Mahallesinde ise mevcut muhtar Metin Balaban 9 oy farkla muhtar seçildi.

Urla’da seçilen mahalle muhtarları
Bademler Alibey Şen,Ovacık Ali Gölcük, Kuşçular Mehmet Doğan, Naipli Murat Erbey,Nohutalan İlker Avcı, Zeytinalanı Burcu Ceylan, Şirinkent Ceren Gören Yap,İskele Yeşim Temiztepe, Güvendik Aslı Balıkçıoğlu, Denizli Emre Erdoğan, İçmeler Sadettin Aykurt,Torasan Aslı Evin,Zeytinler Yeliz Kaya,Zeytineli Muhittin Aldemir, Uzunkuyu Latif Erol,Balıklıova Akın Yılmaz, Gülbahçe Alahettin Bulut,Rüstem Metin Balaban, Yelaltı Sabriye Kahraman, Yenice Aylin Çetinbaş,Özbek Yaşar Koç, Hacı İsa Orçun Kaylak, Sıra Okan Yurdakul, Yaka Cemil Ayhan,Altıntaş Mustafa Çağlar, Yenikent Efe Yaşar, Kalabak Salih Calay, Camiatik Şafak Tok, M.Fevz. Bahri Karataş ( KHA)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Buca’da coşkulu mazbata töreni

Az uyuyup, çok çalışacağız

Çiçek yerine SMA'lı bebeğe destek çağrısı

Başkan Ünsal’ın ilk ziyareti Zübeyde Hanım’a

İşimiz gücümüz Konak olacak

Bahar rüzgarını yaza çevireceğiz

Arşiv