Oğuz Özkardeş, Hollanda Fahri Konsolosu

  • 0
  • 8.491
Oğuz Özkardeş, Hollanda Fahri Konsolosu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İşadamı Karel Dutilh’in 2 yıl önce vefat etmesinin ardından Hollanda Fahri Konsolosu olarak atanan Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İzmirli İşadamı Oğuz Özkardeş, mazbatasını Hollanda Büyükelçisi Ron Keller’in elinden alarak Hollanda’nın İzmir Fahri Konsolosu oldu.

Kaya İzmir Thermal& Convention’da Hollanda’nın milli günü olarak kutlanan “Kral Günü”nde 1000’in üzerinde davetliyi bir araya getiren Özkardeş’in konukları arasında İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore N. Tsakiris, Almanya Başkonsolosu Thomas Gerlach, konsoloslar, Oda,  Borsa ve Dernek Başkanları ile cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

Oğuz Özkardeş’i kutlayan Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, İzmir’de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine inandıklarını söyledi. Türkiye ile Hollanda ilişkilerinin 400 yıldır sorunsuz bir şekilde sürdüğünü ve her alanda ikili ilişkilerin her yıl artığını dile getiren Keller, İzmir ve Ege Bölgesi’nin de birçok Hollandalı yatırımcı için potansiyel oluşturduğunu kaydetti.

İzmir’de konsolosluk sayısının çok fazla olduğunu, bunun da dünya kenti olduklarının bir kanıtı olduğunu ifade eden İzmir Valisi Mustafa Toprak ise Hollanda’nın Türkiye için her alanda önemli bir ülke olduğunu, İzmir’de fahri konsolosluk için Oğuz Özkardeş isminin çok yerinde bir seçim olduğuna dikkat çekti ve yeni görevinde başarılar diledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Özkardeş Ailesi’nin önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini ve kentin büyümesine katkı sağladığına işaret ederek, kendilerine çok teşekkür etti. Oğuz Özkardeş’in getirilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Kocaoğlu, Özkardeş’in bu görevinde de başarılı olacağına inandığını belirtti.

Gecenin ev sahibi Hollanda İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş ise Karel Dutilh gibi bir ismin ardından bu göreve gelmenin büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek 24 Aralık 2014 tarihinde kendisini resmi olarak Hollanda Fahri Konsolosluğu görevine atadığını vurguladı. Özkardeş, “Bugün mazbatamı aldım. Bu benim için büyük onur. 400 yıldır hiç bozulmadan süren ticari ilişkileri bulunan bir ülkenin İzmir’deki temsilcisi olmanın mutluluğunu yaşıyorum.  İzmir ile birlikte Denizli, Aydın, Uşak, Kütahya ve Manisa da sorumluluk saham içinde bulunuyor. Burada yaşayan, turist olarak ülkemize gelen Hollanda vatandaşlarına ve Hollanda devleti özel görevlilerine elimden gelen desteği bana tanınan yetki ve imkanlar çerçevesinde verecek,  Türkiye ve Hollanda ilişkilerinin daha da gelişmesi için elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi.

Hollanda ile Türkiye arasında bu yılın sonunda 15 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşılmasının beklendiğini, ülkemizde 2 bin 200’ün üzerinde Hollandalı şirketin faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Özkardeş, Hollanda’nın şu anda yüzde 12’lik pay ile Türkiye’ye en çok doğrudan yabancı yatırım yapan dördüncü ülke durumunda olduğunu söyledi.  İki ülke arasında 400 yıldır süregelen sorunsuz ilişkilerin, bölgemize de Hollandalı firmaların ilgisini artırdığını açıklayan Özkardeş, “İki ülke arasında yenilenebilir enerji, bilişim, sağlıklı yaşam, mesleki eğitim, gayrimenkul alanlarında işbirlikleri ve ortak yatırımlara imza atılabilir. Bölgemiz bu konularda büyük bir potansiyele sahip. Ben başta kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişimi ile ticari faaliyetlerde Hollanda Ticaret Destek Ofisi’ne katkı sağlayacağım” dedi.



Mon Jardin- Ali Deniz tarafından çevre ve çiçek düzenlemeleri yapıyan geceye Hollandalı dansçılar gösterileri, 
 
Sunshine Band ise müzikleriyle renk kattı.
  Ron Keller, Oğuz – Serap, Ceyla Özkardeş, Simon- Anita Van Langen, Faruk- Hatice Uçar
Ediz- Didem Özkardeş, Emel- Nail Özkardeş, Oğuz- Serap, Ceyla, Deniz Özkardeş
Hakan Akman, Öznur- Ömer Pelit
İnci- Levent Ürkmez

 Sitare- Ferit Kora
Sabri Ünlütürk, Pınar- Emre Kızılgüneşler
Mehmet- Jizlen Atay
Sevgi- Muhittin Dalgıç
Gülengül Uslu, Kemal- Müjde Çolakoğlu
Korcan Karar- Didem Alşahin
Mahmut- Ayşe Özgener
Abdullah Kavuk, Mahru Gürel, Metehan Kavuk
Şanda- Uluç Serim
Aziz Murat- Gülseren Erdoğan
Nil Aybek, Duygu Tekin, Didem Özkardeş
Nilgün- Baydo Baykal
Yiri – Theodore N. Tsakiris
Orhan- Feslihan Belge, Hayri Bulut
Ülkü – ışıl Caner
Tangül- Veysi Öncel
Merih Yumlu
Mustafa- Selime Toprak
Hakan- Ender Bulgun
Zeliha- Muharrem Toprak
Ferah Sancak
Sedef- Yavuz Karacasulu
Sevda – Can Ortabaş
Vehbi – Tijen Güldoğan
Zehra Demirakçe
Murat Reha- Tatiana Yorgancıoğlu
Bülent- Filiz Eczacıbaşı Sarper
Aysel- Cenap Öztezel
Betül Elmasoğlu
Günseli- Şükrü Ünlütürk
Enis – Melda Güner
Mert- Melisa Pala
Celal Uzunkaya
Zila- Eray Gürler
Tarkan Önal, Mesut Sancak
Özgür- Hüseyin Aslan
Ömer Kaplan, Saim- Şevkat Sivri, Kemal Baysak
Mehmet- Esay Özbüker, Demet Özbüker, Selahattin Özbüker
Erdoğan- Rüçhan Özgörkey, Nail Özkardeş
Hüseyin Mutlu- Zehra Akpınar, Tunç Soyer
Cemal- Elif Özgörkey
Meltem- Hamdi Türkmen
Aslı- Ali Sokol
Erhan Doğan- Makvala Kharebava
Erhan- Sinem Özusta
  Ersan Özbelge, Başar Karcıoğlu
Sevgi Şahin, Celal Kocabaş
Deniz- Mengü Öngören
Murat- Perihan Bükey
Selçuk- Ceyla Borovalı
Mark- Nil Blanchet
Demet Başeğmez Türkeli, Pakize Sükan
Eli- Tina Alharal
Haluk- Nilgün Özsaruhan
Reyhan Özden, Ümit Göksel

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv