Oğuzhan bebeğe yeni yılda yeni hayat

  • 0
  • 1.268
Yazı Boyutu:

Daha yaşına girmeden karaciğerinde 9 santimetrelik kitlebelirlenip, ilk doğum gününde kemoterapiye başlanan 28 aylık Oğuzhan bebek veailesi için 2013 kötü başladı, iyi bitti. Kitle alındıktan iki ay sonra kansernüksedince yeniden kemoterapi gören ama sonuç alınamayan  minik bebek karaciğer nakliyle hastalıktankurtuldu. Oğluna ikinci kez hayat veren, sevincinden havalara uçan anne ZeynepTüzgen, (31), “2013’e hastanede girmiştik, umutsuzduk, tek dileğimizbebeğimizin sağlığına kavuşmasıydı. 2014’e de hastanede ama bu kez mutlu giriyoruz”dedi.

Çanakkale’nin Çan İlçesi’ne bağlı  Kocayayla Köyü’nde oturan ev hanımı ZeynepTüzgen ile bir seramik fabrikasında çalışan İsmail Tüzgen (33) kızlarıNazlıcan’dan (10)  yıllar sonra 23Ağustos 2011’de oğulları Oğuzhan’ı kucaklarına aldı. Oğuzhan sorunsuz büyüyordu.Oğuzhan’ın yaşına girmesine az kalmıştı. Çift, minik oğullarının yaklaşan doğumgünü için kutlama planları yaparken, Oğuzhan’ın karnında şişlik fark edincesoluğu doktorda aldılar. Biga’daki özel hastanede minik Oğuzhan’ınkaraciğerinde 9 santimetre çapında kitle olduğu belirlendi. Oğuzhan, tedaviiçin Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Oğuzhan’a kemoterapibaşlandı. 10 kür kemoterapiden sonra Oğuzhan 7 Mayıs 2013’te ameliyat masasınayattı. Oğuzhan bebeğin karaciğerindeki kitle alınıp temizlenendi. Ancak 2 aysonra hastalık tekrarladı. Bu kez karaciğerinin 2-3 yerinde daha küçük çaplıkitle saptandı. Zor günler geçiren Tüzgen çiftine,  yeniden 5 kür daha kemoterapi verilen bebeğeilacın fayda etmediği, karaciğer nakliyle hayat şansı bulabileceği söylendi.Oğuzhan karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi’ne sevk edildi.  Yapılan tetkiklerden sonra Oğuzhan’a karaciğernakline, naklin anne Tüzgen’den yapılmasına karar verildi. Nakli  İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakil ProgramıSorumlusu Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof.Dr. Mehmet Alper, Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr.Zafer Önen, Opr. Dr. Rasim Farajov ve Dr. Onur Duygu’dan oluşan ekip  gerçekleşti. 12 Aralık 2013 tarihindegerçekleştirilen nakille kanserli karaciğer annenin sağlıklı karaciğerdokusuyla değiştirildi. 2013’ün son günlerinde mutlu haberi alarak sevinceboğulan anne Zeynep Tüzgen, “Bu yılbaşı bize yılbaşı” diyerek şöyle konuştu;

BU YILBAŞI BİZE YILBAŞI
“Çünkü 2013’e çok kötü başlamıştık. Oğluma karaciğer kanseritanısı koyulduktan sonra hastaneler bize ev oldu. 23 Ağustos 2012’de oğlumunilk yaş gününü kutlayacaktık oysa o gün ilk kemoterapisini aldı. İlk doğum günühastanedeydik. O yılbaşında da hastanedeydik. Tek dileğimiz Oğuzhan’ınsağlığına kavuşmasıydı. 2013 çok zordu. Oğlum 15 aydır kemoterapi görüyor, 1.5yılda sadece geçtiğimiz Şeker Bayramı’nda evdeydik. Eve çıktığımızda da hiçbirşey fark etmiyordu. Çün kü eve ziyaretçi kabul edemiyor, dışarıya daçıkamıyorduk. Kemoterapi ve ameliyat fayda etmedi, tek şansı nakil, dediler.Tek ve son şansının olup olmayacağı ise İzmir Kent Hastanesi’nde belliolacaktı. Çok şükür ki o son şansını kullandık. Şu anda oğlum çok iyi,sağlıklıbir karaciğere kavuştu, başka hiçbir yerinde de sıçrama yok. Belki korumaamaçlı birkaç kür kemoterapi gerekebilirmiş, o hiç sorun değil. Çok mutluyuz,bu yılbaşında da hastanedeyiz ama her şey bambaşka. Oğlumun da bizim de yüzümüzgülüyor. 2013 kötü başladı, iyi bitti. Allahım tüm hastalara şifa versin. Yeniyılda tüm dileğim bu.”

Öte yandan Doç. Dr. Kılıç, annesindengerçekleştirilen nakil sonrasında Oğuzhan’ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu,önümüzdeki günlerde taburcu edeceklerini söyledi.  Minik Oğuzhan ise, karaciğer nakli kliniğindekiyeni yıl kutlamasında kemoterapiden saç kalmamış başına taktığı şapkası,elindeki balonlarla etrafa gülücükler yağdırırken, gönüllere taht kurdu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Arşiv