Olten Filarmoni Orkestrası ile çalıyor

37. Uluslararası İzmir Festivali, bu akşam ( 12 Haziran 2024 Çarşamba) AASSM Büyük Salonda Driss El Maloumi Trio ve Olten Filarmoni Orkestrasını ağırlayacak.

  • 0
  • 551
Olten Filarmoni Orkestrası ile çalıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), Eczacıbaşı Topluluğunun ana sponsorluğunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye- İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, 12 Haziran 2024 Çarşamba akşamı AASSM Büyük Salonda Driss El Maloumi Trio ve Olten Filarmoni Orkestrasını ağırlayacak.

İnstitut français Türkiye- İzmir işbirliği ile gerçekleşecek konserde; Saïd El Maloumi (perküsyon), Driss El Maloumi (ud) ve Lahoucine Baqir’den (perküsyon) oluşan Driss El Maloumi Trio’ya Didier Benetti yönetimindeki Olten Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Ud ve 2 perküsyon sanatçısından oluşan bu trio projesinde Driss El Maloumi izleyicilerini Agadir'den (Fas’ta bir şehir) başlayarak Arap, Berberi, Batı ve Sahra Altı kültürleri arasında kat edilen binlerce yoldan elde edilen baharatları damıtmaya davet ediyor. Sessizlik ve sadelik içinde, iki perküsyon sanatçısıyla diyalog kurmanın samimiyetiyle… Sanatçının enstrümanı, diğer özlerle ve diğer renklerle temasa geçerek mest olma arzusunu doyasıya ortaya koyuyor. Sanatçının kendi geleneği ile diğer kültürlerle olan karşılaşmaları arasında yaptığı bu kişisel yolculuğu müziğe dönüştürdüğü bir proje Taffasil. Repertuarını seslendirirken konuk müzisyenleri çabucak rahatlatma konusunda büyük bir yeteneğe sahip olan Driss, eserlerinde Doğu ve Batı müziğinin bir araya gelişinin eşsiz bir örneğini sunuyor.

Trio ve Olten Filarmoni Orkestrası, 37. Uluslararası İzmir Festivali’nde verecekleri konserde Driss El Maloumi’nin eserlerini seslendirecek. Konserin biletleri Biletix’ten ve AASSM Ana Gişeden alınabilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ceyda Tanc Çağdaş Dans Atölyesi

İzmir Şehir Tiyatroları yeni yol arkadaşları arıyor

imece kitap günleri sona erdi

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yeni sezona perdelerini açtı

Attila İlhan 19. ölüm yıldönümünde anıldı

İzBBŞT ile çocuklar tiyatroya doyacak