Öncelikli Hedef Gruplar ve İhtiyaçları Belirlendi

Ege Üniversitesi koordinatörlüğünde Portekiz ve Bulgaristan’dan ortakların katılımıyla bu yıl başlatılan “Genç Topluluk Medyası Yaratıcıları İçin Sosyal Girişimcilik” konulu Avrupa Birliği Erasmus Plus Gençlik Programı Projesi’nin Türkiye tarafı, ilk danışma kurulu ve yerel paydaş buluşmasını gerçekleştirdi.

  • 0
  • 1.509
Öncelikli Hedef Gruplar ve İhtiyaçları Belirlendi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi koordinatörlüğünde Portekiz ve Bulgaristan’dan ortakların katılımıyla bu yıl başlatılan “Genç Topluluk Medyası Yaratıcıları İçin Sosyal Girişimcilik” konulu Avrupa Birliği Erasmus Plus Gençlik Programı Projesi’nin Türkiye tarafı, ilk danışma kurulu ve yerel paydaş buluşmasını gerçekleştirdi. Türkiye’den yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve eğitim kurumlarından 20’den fazla temsilciyle yapılan ilk yerel toplantıda, proje hedef gruplarına yönelik ihtiyaç analizi sonuçları tartışıldı.
 
ESİAD Toplantı Salonu’nda  gerçekleşen toplantıya, projenin danışma kurulunda yer alan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Birliği, Ege Kadın Buluşmaları, Eşit Yaşam Derneği, Sokak Çocuklarını Koruma Çocuklar Geleceğimizdir Derneği, Yavaş Yaşam Derneği, İzmir Rehabilitasyon Spor Kulübü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nden temsilciler, İzmir Kent Konseyi Başkanı ve Konak Kent Konseyi üyeleri, Bornova, Karşıyaka, Konak, Seferihisar ve Selçuk belediyelerinden temsilciler, ESİAD ve EBSO’dan temsilciler ile Ege ve Yaşar üniversitelerinden akademisyenler katıldı. Kendi topluluk medyalarını kurmaları ile gençlerin sosyal girişimciliğinin desteklenmesini sağlayacak bir eğitim modülünü hedefleyen projenin toplantısında ülkelerarası karşılaştırmalı analizin ilk sonuçları sunuldu. Türkiye tarafının sonuçları yerel ölçekte, kadın sorunları, gençler ve genç istihdamı, dezavantajlı gruplar ve engelli sorunları konularında hedef gruplara ve ihtiyaçlarına işaret ediyor.
        
Yerel paydaşların temsilcilerinin analiz sonuçlarıyla ilgili görüşleri ve yaşanmış olaylardan deneyimlerini paylaştığı toplantıda öncelikli hedef grupları için; medyanın gerçek potansiyeliyle doğru kullanımı, sosyal medya kullanımda teknik becerilerin geliştirilmesi, girişimcilik ve iletişim becerilerinin arttırılmasını sağlayacak eğitim modülünün altyapısı şekillendirildi. Analizin diğer ülkelerden gelen sonuçları ve yerel paydaş önerileri 22-23 Haziran tarihlerde Protekiz’in Porto kentinde düzenlenen uluslararası toplantıda tartışılacak. Projenin ikinci aşamasında ise ortak ülkelerin temsilcileriyle sanal platforma taşınacak dört dildeki eğitim planları ve içerikleri oluşturulması hedefleniyor.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv