Onunkisi bir azim hikayesi

  • 0
  • 637
Onunkisi bir azim hikayesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Doğuştan kalça çıkığı nedeniyle peş peşe 8 ameliyat geçirdi. Yürümesi imkansız, okuması hayaldi ama pes etmedi. Ailesinin desteğiyle ayağa kalkıp yaşama tutundu. Yazar olmak istiyordu, bu amaçla Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. Engellilerin zorlu dünyasını kağıda döktü, 4 kitap yazdı. Mezun olurken bir üniversite onu yürekten alkışladı...

Gediz Üniversitesi, örnek alınacak bir azme sahne oldu, kahramanı ise 21 yaşındaki Gökçe Nas Oğuzlar... O, doğuştan bedensel engelli. Zamanında teşhis edilemeyen kalça çıkığı nedeniyle tam 8 kez bıçak altına yattı. Yürümesi imkansız, okuması ise hayal görülürken, ailesinin desteğiyle eğitim gördü. İlkokul 3’üncü sınıfa kadar annesi ve yakınları tarafından kucakta okula götürülüp getirildi. Uygulanan tedavi sonucunda 9 yaşından itibaren destekle yürümeye başladı, yaşama sıkıca tutundu, hep başarılı bir öğrenci oldu. Yazar olmak istiyordu, bunun eğitimini almak için Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı, Ankara’dan İzmir’e taşındı.

Engellerin nasıl aşılabildiğini gösterdiği azmi, yüksek not ortalaması ve yaşam sevgisiyle herkesi büyüledi. Bir yandan da engellilerin eve hapsedilmemeleri, hayatın bir parçası olabilmeleri için yaşadıklarını ve duygularını kağıda döktü, 4 kitap birden yazdı. Diplomasını Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik’in elinden aldı, tören alanını dolduran yüzlerce kişi onu ayakta alkışladı. Gökçe Nas’ı kutlayan Prof. Dr. Çevik, “Üniversitemizde sadece eğitim görmedi, hayat dersi de verdi. Bu azmiyle çok iyi yerlere geleceğine ve hep örnek olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

İnsan isterse başarır
Adeta imkansızı başarıp engel tanımayan Gökçe Nas da, “İnsan isterse her şeyi başarır, şu hayatta geçilemeyecek engel yok” diye konuştu. Tek üzüntüsünün topuklu ayakkabı giyememek olduğunu dile getiren Gökçe Nas, şunları söyledi: “Hiç topuklu ayakkabı giyemeyeceğimi biliyorum, bunu kendime dert etmiyorum. Çok istediğim Gediz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olup, yazarlık yolunda artık diplomamla ilerleyecek olmak benim için mutlulukların en büyüğü. Engelleri aşmamda bana hep güç veren anneme, aileme ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta tüm hocalarım ile önceki öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Benimle aynı kaderi paylaşanların kendilerini engelli ve dezavantajlı görmemeleri gerektiğini düşünüyorum. İstersek her şeyi başarabiliriz, bunu yapacak gücümüz var. Tek yapmamız gereken, yaşama dört elle sarılmak ve hayata azimle bağlanmak. Engelliler, önlerine konulan ‘okuyamazlar, çalışamazlar, evden dışarı çıkmamalılar’ gibi engellere kesinlikle takılmasın, aileleri de onların ellerinden tutsun, yollarını açsın.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv