Orta Yaş erkeğinin Kabusu: Peyronie

Genellikle orta yaş grubundaki erkeklerde peniste ele gelen sertlik ve sertleşme anında şekil bozukluğu ile belirmekte olan Peyronie hastalığı, erkeklerin kabusu olmaya devam ediyor.  

  • 0
  • 2.835
Orta Yaş erkeğinin Kabusu: Peyronie
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Genellikle orta yaş grubundaki erkeklerde peniste ele gelen sertlik ve sertleşme anında şekil bozukluğu ile belirmekte olan Peyronie hastalığı, erkeklerin kabusu olmaya devam ediyor.  

Ülkemizdeki bir çok erkeğin bulunduğu ortamın da etkisiyle utanarak doktora gitmek yerine içine kapanması sonucu çok fazla bilinmeyen hastalığın ilerleyen dönemlerinde kişinin cinselliği başta, psikolojisi de bozularak yaşam kalitesini iyice düşürüyor.

Peyronie hastalığı konusundaki başarılı performansıyla dikkat çeken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği uzmanlarından Prof. Dr. Ahmet Barış Altay, hastalığın başlarında ereksiyon ile artan ağrı yakınmalarının da söz konusu olduğunu söyledi. Hayat kalitesinin ve cinsel yaşamın önemli oranlarda etkilendiğini ifade eden Altay, “Penisteki sertleşme anında kanla dolan süngerimsi yapılarda oluşan bu sert plaklar zaman içinde daha da büyüyebilmektedir. Tedavide ağızdan alınan ilaçların uzun dönem sonuçları başarılı değildir. Onun için penis içine yapılan ve plakları eritmekte etkin olan ilaçların kullanımı son yıllarda popülarite kazanmış olmasına karşın çok pahalıya malolması nedeniyle cerrahi yöntemler daha çok tercih edilmektedir. Cerrahi yöntemler arasında biyolojik materyelden elde edilen  veya aynı by-pass ameliyatlarında olduğu gibi kişinin kendi bacağından alınan toplardamardan yapılan yamalar, penisteki sert plaklar kesildikten sonra üstüne dikilmektedir. Bu şekilde peniste oluşan şekil bozuklukları oldukça başarılı şekilde düzeltilmektedir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Diş Hekimliği Fakültesinde Taşınma Süreci Başladı

Özel bireylere ağız ve diş sağlığı taraması

Doğdukları hastanede şifa dağıtıyorlar

“Lenfödem” her yönüyle uzmanlar tarafından değerlendirildi

Menisküs cerrahisinde bir ilk

Hasta nakil hizmeti yüzleri güldürüyor

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg