Otistik çocuklar becerilerini, ressamlar eserlerini sergiledi

  • 0
  • 1.799
Yazı Boyutu:

Otistik öğrenciler ile İzmirli gönüllü aileler örnek bir projeye imza atarak "Yağmur Otistik Çocuklar Beceri Şöleni"ni üçüncüsü gerçekleştirdi. Otistik öğrenciler yaranına "Ufkun Ötesi" başlıklı resim sergisi düzenlendi.
 
Kadın Meclis Üyeleri Derneği'nin (KAMED) öncülüğünde düzenlenen “Yağmur Çocuklar” etkinlikleri kapsamında, Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çocukların gönüllü ailelerin eşliğinde yaptığı resimlerden pano ouşturuldu. Pano Birinci Kordon'da Vasıf Çınar Bulvarı'nın deniz tarafında sergilenmeye başladı.
Pano önünde düzenlenen törende konuşan KAMED Başkanı Ayşe Akın, “Yağmur çocuklar” etkinliklerinin üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. KAMED olarak planladıkları çalışmanın gönüllü kadınların özverisi ve inancıyla adeta ulusal proje haline geldiğini anlatan Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmamızın bir hedefi vardı: Otizme dikkat çekmek, otistik çocukların eğitim ve tedavilerine yardımcı olmak, içe kapanık yaşayan yavrularımıza destek verildiğinde olağanüstü becerilerini sergilemek. İnanarak yola çıktık, hemen her kesimden ilgi, destek gördük. Bu güç ve moralle ilerliyoruz. Programladığımız gibi sosyal projemiz, önümüzdeki aylarda değişik şölenlerle devam edecek.”
 
Bu çalışmalarını önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerine ve kalıcı hale getireceklerini, hatta başka şehirlere de taşıyacaklarını söyleyen Ayşe Akın, “Çünkü otizmin ne kadar yaygın olduğunu ancak buna karşın değişik nedenlerle gereken ilginin verilmediğini görüyoruz” diye konuştu. Akın, otistik çocuklarla, ailelerine, eğitmenlerine, çalışmalarına destek veren  İzmir Valiliği'ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
 
Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Kadın Meclis Üyeleri Derneği'nin gönüllü ailelerle birlikte gerçekleştirdiği etkinliklere her zaman destek vermeye hazır olduklarını bildirdi. Dr. Aydoğan, çalışmalarından dolayı KAMED yönetici ve üyelerine teşekkür etti.
 
Birinci Kordon'daki panoda yer alan resimlerin asılları ile otistik öğrenciler yararına İzmirli ressamların eserleri Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde sergilenmeye başladı.
Otistik öğrenciler yaranına düzenlenen "Ufkun Ötesi" başlıklı resim sergisi, KAMED üyelerini, gönüllü aileleri, otistik çocuklar ve aileleriyle eğitimcileri ve İzmirli sanatseverleri bir araya getirdi. Geliri otistik öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak sergi, 10 Nisan 2013 Çarşamba gününe kadar açık kalacak.
 
Sergide, Reyhan Abacıoğlu, İsmail Acar, Haldün Acara, Ali Açıkalın, Aysın Akay, Nilgün Altıntığ, Hatice Aydoğan, Melih Balcıoğlu, Yasemin Bayık, Sevinç Bayraktar, Sabit Baytan, Faize Bostan, Selma Destanoğlu, Mahmut Durmuş, Müşerref Durmuş, Gülsen Gürer, Mualla Gürle, Nur Hilal Harsa, Bedri Karayağmurlar, Nilgün Kılınçaslan, Mehlika Korol, Leman Kömürcü, Nilgün Köseoğlu, Faden Suzan Kudsioğlu, Soner Göksay, Gülçin Günaydın, Emine Özdemir, Serpil Özsalman, Ertuğrul Saraç, Gülperin Sertdemir, Dilek Topaç, Seba Uğurtan, Cemal Varol, Aysen Yılmaz'ın eserleri yer alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv