Oxford Üniversitesiyle iletişim halindeyiz

  • 0
  • 1.058
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EU)  Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonunda “Kariyer Günleri “ başladı.
Mayıs ayı boyunca düzenlecek etkinlikte genç mühendis adaylarına deneyim paylaşımı sağlamak amacıyla, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı, Prof Dr Süheyda Atalay, Rektör Yardımcıları Prof Dr Atilla Silkü ve Prof Dr Semih Ötleş, SEKOYA Danışmanlıktan Olgun Kırçıl ve EGEUS Danışmanlıktan Barbaros Epikmen Tunç etkinliğin açılışında yer aldı.
 
Öğrencilerin kariyerlerini planlama sürecinde doğru karar verebilmelerine ve daha sağlıklı mesleki tercihler yapabilmelerine yardımcı olmaya dikkat çeken Atalay, “ Şirketlere kendilerini daha etkin olarak tanıtma olanağı sağlamak, geleceğin mühendislerinin firmalarla tanışma ortamını oluşturmak için, Kariyer Günleri etkinliğini önemli buluyorum”   dedi. 
 
OXFORD’LA İLETİŞİMDEYİZ
Kariyer Günleri etkinliğinin, şirketlerle ara sınıf öğrencilerini buluşturarak bu öğrencilerin staj olanağı bulmalarına yardımcı olacağını ifade ederek, ‘ Kariyer Günleri bünyesinde yer alan firmaların eleman seçiminde etkili olacak, etkin bir özgeçmiş havuzu oluşturmalarına katkıda bulunacağını düşünüyorum ‘ , diye konuştu.
 
Etkinlikte söz alan, Rektör yardımcısı Prof Dr Atilla Silkü, İnovasyon ve girişimcilik kavramlarıyla ileriye dönük  bir yol çizdiklerini belirterek, Oxford Üniversitesi ile iletişim hailnde olduklarını ve fakülte öğrencilerine çeşitli ülkelerden burs olanakları sağladıklarını, belirtti.
SEKOYA Yönetim Danışmanı Olgun Kırçıl, Kariyer Planlama ve İletişim Becerileri kapsamında yaptığı konuşmada, hayatı konveyör bir  banta benzetirken doğru kararlar vermek, belirsizlikleri gidermek ve önemsenmesi gereken kararlar ile ilgili öğrencilere yol gösterici tavsiyelerde bulundu. EGEUS Danışmanlıktan Barbaros Epikmen Tunç, Girişimicilik hakkında yaptığı konuşmada, Kariyer Günleri planlaması dahilinde, girişimciliğin ihmal edilemez bir önem taşıdığını belirtti ve girişimciliğin şirketlerle kurulacak iletişimde ki önemine dikkat çekti. İZMİR (Ege Ajans/ Ceren Yümlü-Buse Çisem Kayrak-Anıl Boduç)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv