Öykü tedavi için Kahramanmaraş’tan İzmir’e getirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından hala yaşam mücadelesi veren afetzedelere desteğini sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ta çadırda yaşayan 2,5 yaşındaki serebral palsi hastası Öykü Özge Yıldırım ve ailesine umut ışığı oldu. Başkan Tunç Soyer’in devreye girmesiyle İzmir’e getirilen ve ailesiyle birlikte barınması sağlanan Öykü’nün tedavi süreci başlatıldı.

  • 0
  • 938
Öykü tedavi için Kahramanmaraş’tan İzmir’e getirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölge halkına destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çadır kentlerdeki ailelere de kucak açıyor. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki evleri depremde hasar görünce Büyükşehir Belediyesi’nin çadır kentine gelen Yıldırım ailesi yaşanan felaketin ortasında yeni umutlara yelken açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in devreye girmesiyle 2 buçuk yaşındaki Serebral Palsi hastası Öykü Özge Yıldırım, yoğun tedavi ve bakım süreci için İzmir’e getirildi.

Başkan Soyer, bebeğimizin tedavisi için bizi buraya getirdi
İzmir’e ilk kez geldiğini ve 2 buçuk ay gibi bir süre daha tedavilerinin devam edeceğini dile getiren anne Sema Yıldırım, “Evimiz Kahramanmaraş depreminde ağır hasar aldı ve Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadırlara yerleştik. Depremden dolayı hiçbir şeyimiz kalmadı. Bize yardım eli uzattılar. Tunç Başkanımız durumumuzu öğrendi ve bebeğimizin tedavi olması için bizi buraya getirdi” dedi.

Konuşma yetisi geri gelebilir
1 buçuk aydan beri eski Hilton Oteli binasında kaldıklarını belirten Sema Yıldırım, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Devrim Demirel ile görüşüldü. Yapılan araştırma sonucunda minik Özge’nin Ege Üniversitesi’nde tedavisinin yapılabileceği söylendi ve tedavisine başlandı. Şu anda Ege Üniversitesi Çocuk Nöroloji ve Metabolizma polikliniğinde bebeğimizin tedavi süreci devam ediyor. Uzmanlar uzun süreli bir tedavi olacağını ve bu tedaviden sonra hem konuşma yetisinin geri gelebileceğini hem de dizlerden aşağı çalışmayan kasların tekrar çalışabileceğini söylüyor. Umarım bebeğim sağlığına kavuşur. Çocuğumuzun tedavisi için bizi yalnız bırakmadığı için Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim ” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu uyarıya kulak verin

On Binde Bir Görülen Hastalık başarıyla tedavi edildi

MR Eşliğinde Biyopsi İşlemi

Ferhat, artık özgür yaşayabilecek!

Göz İçi Lenslerindeki Son Gelişmeler

DEÜ'DEN Kadınlar Gününe özel sağlık yatırımı

Arşiv