Oyunculukta öğrenmenin yaşı yok

TRT’nin uzun soluklu sevilen dizilerinden ‘Kalk Gidelim’de Nurcan karakterini başarıyla canlandıran, ardından Menajerimi Ara dizisinde kendisini canlandıran güzel oyuncu Ayça Varlıer, eğitim için Amerika’ya gitti.

  • 0
  • 1.558
Oyunculukta öğrenmenin yaşı yok
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TRT’nin uzun soluklu sevilen dizilerinden ‘Kalk Gidelim’de Nurcan karakterini başarıyla canlandıran, ardından Menajerimi Ara dizisinde kendisini canlandıran güzel oyuncu Ayça Varlıer, eğitim için Amerika’ya gitti.

New York’ta oyunculuk ve müzikal tiyatro koçluğu eğitimine devam ederken, diğer yandan İngilizce aksanını geliştiriyor. Yurt dışında gelecek tekliflere hazır olmak için aksanını istediği düzeye getirmek isteyen başarılı oyuncu “Gelen teklifler var. İngilizce aksanım iyi aslında ancak farklı rollerde oynamak için daha çok geliştirmeliyim. Oyunculukta öğrenmenin yaşı yok” dedi. Diğer yandan Türkiye’den dizi ve reklam teklifleri aldığını söyleyen ödüllü oyuncu Varlıer “Tekliflere sıcak bakıyorum. Fakat eğitimimi de tamamlamam gerekiyor” dedi.

Aldığı koçluk eğitimi hakkında açıklama yapan oyuncu Ayça Varlıer : “Amerikan oyunculuk kültürü hakkında büyüleyici olan şey, NYC aktörlerinin hünerlerini geliştirmeye devam etmeleridir. New York'a taşındıktan sonra ben de aynısını yapıyorum. 7 aydir birlikte çalıştığım koçlar Charles, Hannah, Samrat, Rob ve David sayesinde kendimi baska bir cizgiye tasidigimi hissediyorum” dedi.

AYÇA VARLIER
Liseden sonra Amerika’ya giden Ayça Varlıer Hartford Üniversitesi'ne bağlı The Hartt School'dan mezun oldu. Amerika’da bazı oyun ve müzikallerde yer aldı. 2000'lerin başında Türkiye'ye dönen güzel oyuncu, bugüne kadar bir çok dizide rol aldı. Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanının Zeynep Avcı'nın uyarlaması olan, Nedim Saban'ın yönettiği ve Tiyatrokare tarafından ilk gösteriminin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sahnelenen Leyla'nın Evi müzikalinde, Roxy karakteriyle 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde En Başarılı Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Kadın Oyuncusu kategorisinde,  16. Sadri Alışık Ödülleri'nde ise Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu kategorisinde verilen ödüllerin yanı sıra Vasfı Rıza Zobu Tiyatro Ödülü'nün sahibi olmuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv