Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Verilecek

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Kurucu Başkanı Metin Güler tiyatronun duayenlerinden, İzmir’in değerlerinden biri olan Prof. Dr. Özdemir Nutku adına tiyatro ödülleri vereceklerini açıkladı.

  • 0
  • 572
Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Verilecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Kurucu Başkanı Metin Güler tiyatronun duayenlerinden, İzmir’in değerlerinden biri olan Prof. Dr. Özdemir Nutku adına tiyatro ödülleri vereceklerini açıkladı.
 
Ege Denizi’nin kıyı kentlerini ve tüm Ege Bölgesi’ni kapsayan coğrafyada 55 tiyatrodan oluşan birliğin başkanı Metin Güler, ‘Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri’ hareketini başlatacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Karşıyaka Kuzguni Sanat Cafe’de Prof. Dr. Özdemir Nutku, eşi Prof. Dr Hülya Nutku, yarışma jürisinde yer alan simler ile Ege Bölgesi'ndeki tiyatro kurucuların katıldığı basın toplantısıyla Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri verileceğini duyuran Metin Güler, Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği tarafından 17 dalda verilecek ödüllerin Mayıs 2018'de sahiplerini bulacağını söyledi. Tiyatro alanında Ege Bölgesi'ne yeni bir misyon kazandırmak amacıyla yola çıkan Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği yeni bir projeyi sanat hayatına da kazandırmış olacak.
 
ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK 
Bölgede çok fazla tiyatronun olduğunu ve ülke çapında başarıya ulaşmalarından ötürü böyle bir etkinliğe başlamak istediklerini belirten Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Kurucu Başkanı Metin Güler, birliğin Ocak 2014 yılında kurulduğunu ve şimdiye kadar tiyatro adına pek çok emek verdiklerini belirterek, kendileri için en önemli etkinliğin Özdemir Nutku adına verecekleri Tiyatro Ödülleri olduğunu söyledi. Güler, tiyatro adına verilen bazı ödüllerin birilerini mutlu etmek adına da verildiğini söyleyerek eleştiride de bulunan Güler, “Tiyatro yapanların yaptıklarını değerli hale getirecek ödül verelim istedik. Bunu da kendi topraklarımızdan, öz değerlerimizden saydığımız,  İzmir’in, ülkenin hatta uluslararası bir değer olan, tiyatronun duayen ismi, Özdemir Nutku adına bu ödülleri vermek istedik. Kendisi de bizi kırmadı ve bizimle birlikte oldu. Özdemir Nutku gibi önemli bir sanatçının bu ödüllere isminin verilmesi herkes için büyük bir kazanımdır" dedi.

İsminin bir ödülle anılmasından gurur duyacağını ifade eden Özdemir Nutku, "İzmir ve Ege Bölgesi tiyatro cennetidir. Dikkat ederseniz önemli isimlerin birçoğu İzmir'den çıkmıştır. İzmir'de de tiyatronun gelişmesi için el birliği ile çalışıyoruz" dedi.
 
17 DALDA ÖDÜL VERİLECEK 

‘Ödemiz Nutku Tiyatro Ödülleri’ 17 dalda verilecek. Ön başvurular 15 -30 Ocak, kesin başvurular ise her yıl 1-15 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Ödül töreni  Mayıs ayı içinde gerçekleşecek. Ege Bölgesi ve kıyı Ege coğrafyasındaki bütün tiyatrolar Devlet Tiyatrosu bu ödül değerlendirmesi içinde yer alabilecek. Yarışmanın jürisinde yedi kişi yer alıyor. Jüri başkanı sabit kalacak ama diğer altı jüri üyesi her yıl değişecek. Aile adına Jüri Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku, Ödül Başkanı ise Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Kurucu Başkanı Metin Güler olacak. Bu yıl jüride Dokuz E.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Selda Kulluk Yerdelen ile Doç. Dr. Özlem Belkıs, İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Tomris Çetinel, Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Kurucu Üyeleri Erdoğan Eğmen, Orhan Demir ve Ersin Yeniceli yer alacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv