Özel güvenlik firmalarının savcılık sancısı

  • 0
  • 599
Özel güvenlik firmalarının savcılık sancısı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, mali mesuliyet sigortaları düzenlenmesi ile ilgili sorunların çözülmesi gerektiğine işaret ederek, sürekli savcı karşısında ifade vermekten yorulduklarını söyledi.

Sigorta şirketlerinin iş yoğunluğu nedeniyle özel güvenlik firmalarının çalışanlarına yaptırmak zorunda oldukları mali mesuliyet sigortası poliçelerinin birkaç gün gecikmeli olarak yapıldığını bu nedenle sigortasız eleman çalıştırmaktan yargılanmak zorunda kaldıklarını dile getiren Arıkan, bu konuda esneklik sağlanmasını istediklerini söyledi.

10 günlük süre
Mali Mesuliyet sigortası poliçesinin tamamlanması için en az 10 günlük bir zaman tanınması gerektiğine dikkat çeken Arıkan, bu süre içinde işlemlerini tamamlamayan firmalar için cezai işlemin uygulanmasını istedi. Mali mesuliyet sigorta bedellerinin yıllık kişi başına 7 ila 12 TL gibi bir bedel olduğunu her firmanın bu sigortayı yaptırdığını açıklayan Arıkan, “Sigorta firmalarının yoğunluğundan dolayı poliçeler birkaç gün gecikmeli yapılıyor. Yapılan denetimlerde de özel güvenlik firmaları sanki mali mesuliyet sigortası yaptırmadan güvenlik elemanı çalıştırıyormuş gibi görünüyor. Böyle olunca özel güvenlik firması sahipleri için sigortasız eleman çalıştırmaktan savcılığa suç duyurusu yapılıyor. Bizde bu yüzden sürekli savcı karşısında ifade veriyoruz. Daha sonra durumu anlattığımızda mahkeme beraat kararı veriyor. Savcı karşısında ifade vermekten artık bıktık” dedi.

Denetimler eğitici olmalı
Bu sorunun çözümü için Vali, Emniyet ve Jandarma Güvenlik Şube Müdürlerini dernek olarak ziyaret edeceklerini ve sorunlarını anlatacaklarını belirten Arıkan, en azından İzmir’de bu konuda öncü bir çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi. Daha sonra da seslerini Ankara’da duyurmak istediklerini anlatan Arıkan, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğini kaydetti. Arıkan, denetimlerinde kusur aramak ya da ceza vermek amacıyla değil, eğitim vererek sektörün hizmet kalitesini artırma yönünde yapılmasının daha faydalı olacağını sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv