Yazı Boyutu:
Türkiye veyurtdışındaki büyük ölçekli altyapı ve tünel projeleriyle tanınan ÖzgünŞirketler Grubu, 20 yılı aşkın süredir inşaat, genel müteahhitlik, enerji,madencilik gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar metro, içme ve atıksu, karayolu, demiryolu gibi projeleri hayata geçiren Özgün Şirketler Grubuüretim yelpazesini genişleterek konut ve otopark projelerini de hayatageçirmeye başladı. Grup, 2011yılında kurulan ve bünyesindeki en genç şirket olan Özgün Turizm Yatırımlarıile de otelcilik sektörüne adım attı. Özgün Turizm Yatırımlarının bu alandakiilk girişimi, Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakli oteli. Hilton Garden Inn Izmir,Bayrakli aynı zamanda şirketin İzmirdeki ilk projesi.
Üç yılda 150 milyon dolar yatırımla toplamda beş otelprojesini hayata geçirmeyi amaçlayan Özgün Turizm Yatırımları, bu yıl HiltonGarden Inn Izmir, Bayraklinın yanı sıra biri Trabzon, diğeri İzmir Aliağadaolmak üzere iki otelin daha temelini atmayı planlıyor. Özgün Turizm Yatırımlarının ayrıca biriYunanistanın Selanik şehrinde, diğeri bir Balkan ülkesinde olmak üzereyurtdışında iki adet otel projesi bulunuyor. Şirket bu yurtdışı otellerini deönümüzdeki beş yıl içinde misafirleriyle buluşturmayı hedefliyor.
Üç yılda 150 milyon dolar yatırımla toplamda beş otelprojesini hayata geçirmeyi amaçlayan Özgün Turizm Yatırımları, bu yıl HiltonGarden Inn Izmir, Bayraklinın yanı sıra biri Trabzon, diğeri İzmir Aliağadaolmak üzere iki otelin daha temelini atmayı planlıyor. Özgün Turizm Yatırımlarının ayrıca biriYunanistanın Selanik şehrinde, diğeri bir Balkan ülkesinde olmak üzereyurtdışında iki adet otel projesi bulunuyor. Şirket bu yurtdışı otellerini deönümüzdeki beş yıl içinde misafirleriyle buluşturmayı hedefliyor.Hilton Garden Inn Izmir, Bayraklinın temel atmatöreninde konuşan Özgün Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, İzmirinyatırım yapmak üzere çok önceden beri takip ettikleri bir şehir olduğunubelirterek, Her yıl 1.5 milyon yabancı, 600 bin yerli turist çekiyor. Sonyıllarda artan kruvaziyer turizmini de göz önünde bulundurduğumuzda, kentin nedenli büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca kent, 5bin yıllık geçmişi ve çevresindeki tarihi bölgelerin çokluğuyla önemli birturizm ve kültür merkezi. Buna rağmen İzmirin ülkemizdeki yatırımlardan hakettiği payı aldığı düşünmüyoruz. Biz de hem bu fikirden yola çıkarak hem deİzmire duyduğumuz özel sevgi sonucu Hilton Garden Inn Izmir, Bayrakliprojemize başladık dedi.
Hilton Garden Inn Izmir, Bayraklinın, bölgenin otelaçığını kapatmada önemli bir rol oynaycağını da sözlerine ekleyen Karakullukçu,Kentin kavşak noktası Bayraklı aynı zamanda İzmirin kentsel dönüşümleyenilenen bir bölgesi, bu anlamda şehrin yükselen yıldızı. İnanıyorum ki HiltonGarden Inn Izmir, Bayrakli oteli de konsepti, ulaşım ağlarına yakınlığı veBayraklının kent merkezine yürüyüş mesafesinde olmasıyla İzmirin yeni çekimmerkezi olacaktır diye konuştu.
35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak Hilton GardenInn Izmir, Bayraklida dokuzu süit, 195 oda bulunacak. Ayrıca toplantısalonları, 250 kişilik restoranı ve Körfez manzaralı barıyla otelin 2015yılının ikinci yarısında kapılarını açması planlanıyor.










