Özgür İGC Grubu ArGe Projesi’nin de detaylarını açıkladı

  • 0
  • 522
Özgür İGC Grubu ArGe Projesi’nin de detaylarını açıkladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Haziran’da yapılacak genel kurulu öncesi 12 Nisan’da açıkladığı projelerin ayrıntılarını veren Özgür İGC Grubu ArGe Projesi’ni de sundu. Özgür İGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz, “Gazeteciliğin araştırma geliştirme mutfağını, İzmir Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında kuracağız. Akademisyenler ve düşünce kuruluşlarından temsilcilerin de katılımıyla faaliyet gösterecek olan ArGe Merkezi, 9 Eylül Gazetesi’nin gücü ve kentteki üniversitelerin desteğiyle bir fikir platformu olarak şekillenecek. Muhabirinden imtiyaz sahiplerine kadar tüm kesimlerin dünyada medyadaki dönüşüme yönelik farkındalığını artıracağız. Basın Akademisi, akademisyenlerin katkısıyla hazırlayacağı periyodik raporlarla dünyanın dört bir yanında medyanın, kurumların ve çalışanların durumu, yatırım ve gelişme fırsatları, tehditler, mesleğin geleceğine ilişkin tartışmalar ve tezleri üyelerinin bilgisine sunacak” dedi.  
 
Özgür İGC Gurubu’nun açıklaması şöyle:  
İzmir Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde Ar-Ge Merkezi kurulacak  
Özgür İGC Gurubu’nun projesi kapsamında İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile akademi dünyası iş birliği yapacak ve gazeteciliğin geleceğine ışık tutacak. 
 
Gelişen teknoloji, toplumları olduğu gibi medyayı da değiştiriyor. Basılı gazetelerin sayısı azalırken internet medyasında etik kaygılar giderek büyüyor. 
 
Değişime zorlanan, varlığını korumaya çalışan değil, geleceğe şekil veren gazeteciliğin önünü açmak için ÖzgürİGC olarak çalışmalar yapacağız. 
 
Gazeteciliğin Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi’ni İzmir Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında kuracağız. 
 
Akademisyenler ve düşünce kuruluşlarından temsilcilerin de katılımıyla faaliyet gösterecek merkez , 9 Eylül Gazetesi’nin gücü ve kentteki üniversitelerin desteğiyle bir fikir platformu olarak şekillenecek. 
 
Muhabirinden imtiyaz sahiplerine kadar tüm kesimlerin uluslararası medyadaki dönüşüme yönelik farkındalığını artıracağız.  
 
Ar-Ge Merkezi bünyesinde akademisyenlerin katkısıyla hazırlanacak periyodik raporlar, dünyanın dört bir yanında medyanın, kurumların ve çalışanların durumu, yatırım ve gelişme fırsatları, tehditler, mesleğin geleceğine ilişkin tartışmalar ve tezler üyelerin bilgisine sunulacak. 
 
İzmir Gazeteciler Cemiyetinin yönlendirmesiyle 9 Eylül Gazetesinde de yayınlanacak bu raporlarla güncel medya tartışmalarının gerçekleştirileceği geniş bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. 
 
Özgür İGC Grubu adına Mustafa Yılmaz 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv