Öznağme müzik marketlerde

  • 0
  • 2.284
Yazı Boyutu:

Kabak kemane sanatçısı Özgür Çelik’in ilk solo albümü Öznağme, “Kalan Müzik” etiketiyle müzikmarketlerde yerini aldı.
Özgür Çelik’in kendi bestelerinin icra edildiği ilk solo albümü Öznağme, kendine özgü tarzı ve kabak kemanenin versiyonu olan basmane, cüudi, tarbağ, rumi, 7 telli kabak kemane gibi enstrümanların kullanılmasıyla dikkat çekiyor.
 
Tıpkı  Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde gördüklerini anlatması gibi, Özgür Çelik de albümünde kendi hikayesini, çalgılarının hikayesini ve müzik yolculuğunu anlatıyor. Albümün ana teması göç. Çelik, projede mekansız ve mülksüz dönemlerden büyük şehirlere gelinmesine kadar geçen süreci müziği ile tasvir ediyor.
Ege Üniversitesi Devlet Türk musikisi Konservatuarı’ndan mezun olan sanatçı aynı zamanda TRT İzmir Radyosu’nda görev yaptı. Mecaz adlı grubu ile müzik yapan Özgür Çelik, aynı grup ile Yalelli ve Derun isimli iki albüm çalışması yaptı.
 
Bugüne kadar akademik kariyerinin yanında Hüseyin Turan, Kubat, Onur Şan gibi Türk Halk Müziği sanatçılarının albümlerine kabak kemanesi ile katkıda bulunan Çelik müziğe bağlama çalarak başladı. İlk müzik derslerini babasından alan Çelik, babasının yaptığı kabak kemanelere ilgi duyunca müzik hayatına bu enstrüman ile devam etme kararı aldı.Halen mezun olduğu konservatuarda öğretim görevlisi olarak görev yapan sanatçının “Türk Dünyası’nda Üç Yaylı Çalgı: Kılkobız, Kamança ve Kabak Kemane” adlı bir de kitabı bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv