Pan flüt üstadı Gheorghe Zamfir Türkiye'ye geliyor

  • 0
  • 2.375
Yazı Boyutu:

Üflediği her notası ayrı bir sevinç ve hüzün taşıyan, pan flüte can veren Gheorghe Zamfir; altı Romen müzisyen, Aydın Yavaş ve sekiz Türk müzisyenden oluşan 14 kişilik orkestrası ile vereceği 4 konserle müzikseverlerle buluşacak.
 
Gelmiş geçmiş en büyük pan flüt üstadı olarak kabul edilen Gheorghe Zamfir turne kapsamında 31.Ağustos.2012 Bodrum Kalesi, 01.Eylül.2012 İzmir Ekonomi Üniversitesi Konser salonu, 02.Eylül.2012 Bursa Açıkhava Tiyatrosu ve 04.Eylül.2012 Antalya Konya altı Açıkhava tiyatrosunda konserler verecek.
 
Romanya doğumlu sanatçı, kendi çabalarıyla flüt çalmaya 14 yaşında başladı. Bükreş Müzik Akademisi’ne kabul edilen Zamfir, dudak hâkimiyeti ile dikkati çekerken, Romen tarzı pan flüt’ü geliştirdi ve 20 borulu sistemi 30’a çıkardı.
Dünyanın bir numaralı ve en ünlü pan flütçüsü Gheorghe Zamfir bir enstrümanla birlikte adı anılan belki de tek sanatçıdır. Mitolojik tarifiyle "Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran" adam olarak da onurlandırılan Zamfir, pan flütün sihrini yüreklerimize taşımıştır.
 
200'den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı ile sayısız ödüllerinin arasına 90 altın ve platin albüm ödülü de katan "Pan Flütün Kralı" Zamfir, 5 kıtaya düzenlediği turnelerle her yerde kendisini seven ve müziğine ilgi duyan bir kitle bulmuş ve pan flütü her kültüre her coğrafyaya sevdirmiştir.
 
Zamfir'in repertuarı farklı müzikal dünyalar arasındaki köprü gibidir. Zamfir'in, Çingene müziğine, ana vatanının folkloruna duyduğu sevgi onun repertuarında her zaman yer bulurken, bunları aynı zamanda Puccini, Verdi, Mozart veya Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak çok etkileyici performanslar sergilemektedir. 
Deneyciliğe karşı duyduğu doymak bilmeyen aşkı  “Benim için en önemli olan şey, yaratıcılıktır” cümlesiyle özetleyen Gheorghe Zamfir, Fransa'dan “Chevalier des Arts et Lettres de France” ve “20. yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı" unvanını da almıştır. Zamfir’in popüler müzikteki yolculuğu, film müzikleriyle devam etmiş ve büyük bir başarı yakalamıştır.
 
Avustralya filmi Picnic at Hanging Rock için yaptığı müzik ile film müziği alanına da giren sanatçı, daha sonra Sergio Leone’nin 1984 yapımı ünlü filmi Once Upon a Time in America, aynı yıl Karate Kid ve en son olarak Tarantino yapımı Kill Bill Vol. 1 için yaptığı müzik ve pan flüt yorumu ile dünya çapında üne kavuştu.
Gheorghe Zamfir konserlerine ait biletler, Biletix'ten temin edilebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv