Paramedik öğrencileri şoförlere ilkyardımı anlattı

  • 0
  • 897
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Meslek Hizmetleri Yüksek Okulu Paramedik Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında trafikte ilkyardım bilgilendirmesi hakkında bir sosyal sorumluluk projesi başlattılar.
Araştırma Görevlisi Ali Ekşi öncülüğünde gerçekleştirilen “İlk (Son) Beş Dakika” adlı proje, trafikte sürücülere ilk yardım çantası edindirme ve ilk yardım bilgisi vermeyi amaçlıyor. Paramedik öğrencileri, trafik polisleriyle uygulamalara katılarak anketlerle sürücülerin ilk yardım kurallarını ne düzeyde bildiği ile ilk yardım çantaları olup olmadığını öğreniyorlar.
Projede yer alan öğrencilerden Elif Gedik, “Sınıf olarak,  ilk yardım çantasını hazırlama, malzeme tedarik etme, anket ve bilgilendirme kitapçıkları hazırlama gibi görevler üstlendik. Ayrıca emniyetle iş birliği ve trafikte uygulama noktalarında bilgilendirmelerde bulunmak için gruplara ayrıldık. İlk olarak İl Emniyet Müdürlüğüyle görüşüp uygulamaların yapıldığı Gaziemir, Manavkuyu ve Sahil Bulvarı noktaları belirlendi. Paramedik öğrencileri, buralarda anketlerle sürücülerin ilk yardım kurallarını bilip bilmediği veya ne düzeyde bildiğini ve ilk yardım çantaları olup olmadığını öğrenmeyi amaçladı. Anket sonucunda sürücüye gerekli ilk yardım eğitimi ve ilk yardım çantası olmayan sürücülere ilk yardım çantası hediye ettik” dedi.İZMİR(Ege Ajans/ Seçil Serdar/ Mehmet Akdaş)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv