‘Paraya Hayır’ perde diyecek

İzmir Devlet Tiyatrosu bu sezon muhteşem oyunlarıyla tiyatroseverleri buluşturmaya devam ediyor. Nereye, Prömiyer Partisi, İkimizin Dünyası, Oğul’dan sonra şimdi de Paraya Hayır oyunu seyirciyle buluşuyor.

  • 0
  • 588
‘Paraya Hayır’ perde diyecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Tiyatrosu bu sezon muhteşem oyunlarıyla tiyatroseverleri buluşturmaya devam ediyor. Nereye, Prömiyer Partisi, İkimizin Dünyası, Oğul’dan sonra şimdi de Paraya Hayır oyunu seyirciyle buluşuyor. 18 Aralık’ta prömiyeri yapılacak olan oyunun yönetmeni ise  İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut.

Levent Ulukut yönettiği oyunun aynı zamanda oyuncu kadrosunda da yer alıyor. Sahnede Ulukut’a  Işın Karakan Yıldız, Güldeniz Türküstün Eltepe ve Ozan Yıldırım eşlik ediyor. Fransız kadın yazar Flavia Costa’nın kaleme aldığı iki perdelik oyunun çevirmeni Can Kapyalı. Oyunun kostüm ve dekor tasarımı Yıldız Köse İpeklioğlu’na, ışık tasarımı ise Fuat Fırat’a ait.

PRÖMİYER HEYECANI DORKTA
Lotodan çıkan paranın mutluluk getirmeyeceğine inanmayan bir adama, lotodan büyük ikramiye çıkar. Richard, büyük ikramiye talihlilerinden biraz daha farklı bir karakterdir. Ailesini, eşini, çocuğunu ve arkadaşlarını para yüzünden kaybetmek istemez. Acaba ailesi onunla aynı düşüncede mi? Oyun, izleyenleri bakalım paraya hayır mı, evet mi dedirtecek. Prömiyer heyecanı içinde olduklarını dile getiren Levent Ulukut, “Oyun, inanılmaz bir duruma çok farklı bir yaklaşım sergileyerek, seyircilere felsefi boyutta mesajlar aktarıyor. Konu ve mesajlar bu kadar güzel olunca, ‘Paraya Hayır’ isimli bu oyunu seyircilerimizle paylaşmak istedik. Oyunumuzu izledikten sonra kime hak vereceğinizi bizler de çok merak ediyoruz. İlk provadan bu yana seyircilerimizle buluşmayı heyecanla bekledik. 18 Aralık prömiyer gecesini iple çekiyoruz” dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv